Ko pagatavot vakariņās: 40 vienkāršas un garšīgas receptes

«Ko gatavot vakariņās?» — šo jautājumu mēs sev uzdodam gandrīz katru dienu. Ikdienas nodarbinātība, ģimene un bērni – reizēm neatstāj iespēju atpūsties un veltīt daudz laika ēdiena gatavošanai. Lai šis jautājums neatkārtotos, mēs apkopojuši autorreceptes ātriem, garšīgiem, veselīgiem un sātīgiem ēdieniem vakariņās.

Četri idejas vakariņām ar kartupeļiem

Kartupeļu ēdieniem nav vajadzīga reklāma, visas saimnieces mīl un novērtē kartupeļus. Jebkurā mājā viņš ieņem savu vietu uz galda. Kartupeļi lieliski sader ar jebkuru produktu: zivīm, gaļu, sēnēm, pienu, dārzeņiem, garšaugiem.

Tomātu mērcē sautēti kartupeļi

Vienkāršs triks, kā parastus kartupeļus pārvērst gardā, aromātiskā un arīdzam veselīgā maltītē.

Tomātu mērcē sautēti kartupeļi

Sastāvdaļas:

  • 2-3 kartupeļi;
  • 1 neliels sīpols;
  • 3 ēdamkarotes tomātu mērces;
  • pustējkarote ķimeņu;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • svaigs vai kaltēts timiāns;
  • sāls, pipari;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus sagriež stienīšos, sīpolu – kubiciņos, visu apcep sakarsētā eļļā.
  2. Liek klāt ķimenes, tomātu mērci, sasmalcinātu ķiploku un pielej nedaudz ūdens.
  3. Pievieno timiāna lapiņas. Lēni sautē, līdz kartupeļi mīksti.
  4. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Cepti kartupeļi ar sēnēm

Kartupeļi ar sēnēm ir ideālas vakariņas pēc smagas darba dienas!

Cepti kartupeļi ar sēnēm

Sastāvdaļas:

  • 2-3 kartupeļi;
  • 100 g sēņu;
  • 1 sīpols;
  • sāls, pipari, augu eļļa.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus notīra un sagriež salmiņos, nosusina un liek sakarsētā pannā. Cep gatavus uz vidējas uguns.
  2. Tai pašā laikā citā pannā, sakarsētā un ieziestā ar eļļu, liek sīki sagrieztas sēnes. Ja gatavo šampinjonus, tos iepriekš nevāra, meža sēnes lieto vārītas. Apcep zeltaini brūnas, gatavošanas beigās pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus un cep, līdz sīpoli gatavi.
  3. Liek sēnes pie kartupeļiem, samaisa, cep vēl vienu minūti, pievieno sāli un pasniedz.
  4. Iesakām tiešām izmantot otru pannu – gan kartupeļi, gan sēnes cepties izdala samērā daudz sulas, tāpēc, ja vēlies pagatavot nevis sautētu «kaut ko», bet patiešām zeltaini brūnas vakariņas, seko šim padomam!

Ko uztaisīt vakariņās no makaroniem

Makaroni ir daudzpusīgs produkts, ko var kombinēt ar dažādām mērcēm, gaļu, zivīm, jūras veltēm, sēnēm un dārzeņiem. Makaronu ēdieni patīk pieaugušajiem un bērniem. Tāpēc tas ir ideāls produkts vakariņām.

6 idejas vakariņām, kas būs gatavas stundas laikā:

Vistas fileja ar makaroniem

Nezini ko pagatavot vakariņām? Šeit būs recepte, kurā vistas fileja top garda ar krējuma, sinepju un karija mērci, pasniegta kopā ar makaroniem. Ideāli garšo kopā ar glāzi baltvīna.

Vistas fileja ar makaroniem

Sastāvdaļas:

  • 4 vistu filejas;
  • 200 g makaronu;
  • 1 glāze zaļo zirnīšu (svaigu, saldētu vai konservētu);
  • nedaudz timiāna;
  • eļļa cepšanai;
  • 200 ml krējuma;
  • 2 tējkarotes sinepju;
  • pustējkarote karija.

Pagatavošana:

  1. Sālsūdenī izvāra makaronus kopā ar svaigiem zirnīšiem. Ja zirņi ir saldēti vai konservēti, tos makaroniem pievieno vārīšanas beigās, tad nokāš.
  2. Kamēr makaroni vārās, sakarsētā eļļā apgrozot izcep vistas fileju, pārkaisītu ar sāli, pipariem, timiānu. Fileju sagriež šķēlēs, liek šķīvjos blakus makaroniem un zirnīšiem.
  3. Krējumu sajauc ar sinepēm un kariju, pēc garšas pievieno sāli, cukuru un piparus, pārlej filejām, pārkaisa ar timiāna lapiņām.

Makaroni ar dārzeņiem

Vienkārša, ekonomiska un pilnvērtīga ēdiena recepte. Makaroni ar dārzeņiem ir ideāls variants ātrām un gardām vakariņām.

Makaroni ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • 75 g makaronu;
  • 50 g tomātu savā sulā;
  • puse paprikas;
  • puse sīpola;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 3 ēdamkarotes saldētu vai konservētu zirnīšu;
  • sāls, cukurs, pipari;
  • citrona sula;
  • 15 g siera;
  • eļļa cepšanai;
  • nedaudz zaļumu.

Pagatavošana:

  1. Makaronus sālsūdenī izvāra, nokāš, pārlej nedaudz eļļas.
  2. Papriku sagriež strēmelēs. Eļļā apcep sīpolu un ķiploku, pieliek papriku, apcep.
  3. Pievieno tomātus ar visu sulu, piespiež citrona sulu, pieber sāli, cukuru, piparus, zirnīšus.
  4. Visu sautē 7–10 minūtes.
  5. Pievieno makaronus, uzkarsē. Pārkaisa rīvētu sieru un zaļumus.

Makaroni ar malto gaļu

Sātīgas un veselīgas vakariņas var pagatavot no makaroniem, maltās gaļas un bazilika.

Makaroni ar malto gaļu

Sastāvdaļas:

  • makaroni;
  • maltā gaļa;
  • 1–2 sīpoli;
  • 1–2 burkāni;
  • gabaliņš selerijas saknes;
  • 2–3 ķiploka daiviņas;
  • pusglāze vīna;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • taukvielas cepšanai;
  • dažas bazilika lapiņas.

Pagatavošana:

  1. Makaronus sālsūdenī izvāra pusgatavus. Sīpolus notīra un sagriež kubiņos. Burkānus un selerijas gabaliņu, nomizo, sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Ķiploka daiviņas nomizo.
  2. Eļļā vai citās taukvielās apcep sīpolus, tiem pievieno burkānus un seleriju un arī apcep. Tad pieliek maltu gaļu, izmaisa, apcep, pielej vīnu un sautē, līdz tas ir iztvaikojis.
  3. Pieliek klāt makaronus, izmaisa, pasautē, kamēr tie mīksti un pasniedz, rotājot ar bazilika lapiņām.

Makaroni ar sēnēm un tomātiem

Šis gardais, viegli pagatavojamais ēdiens īpaši priecēs makaronu ēdienu cienītājus.

Makaroni ar sēnēm un tomātiem

Sastāvdaļas:

  • 400-500 g makaronu;
  • 150 g sēnes;
  • 1 liels sīpols;
  • 40 g saulē kaltēti tomāti;
  • 1 čili pipars;
  • 200 g saldais krējums;
  • olīveļļa cepšanai;
  • zaļumi pēc vēlmēm;
  • sāls;
  • pikantākai garšai — kūpinātais siers.

Pagatavošana:

  1. Uzvāra makaronus atbilstoši instrukcijai.
  2. Sagriež sīpolu un sēnes, liek pannā cepties; sagriež kaltētos tomātus, pievieno sēnēm un sīpoliem; sagriež čili piparu, pievieno pārējām sastāvdaļām uz pannas. Periodiski maisot, mazliet pacep. Pievieno saldo krējumu, apmaisa un pasautē 5-10 min.
  3. Gatavos makaronus pievieno uz pannas, apmaisa un ļauj mazliet ievilkties. Var pievienot sieru, to iepriekš sagriežot mazos gabaliņos; pievieno un visu apmaisa. Beigās pārkaisa ar zaļumiem un izrotājiet ar bazilika zariņu.

Makaroni ar olu

Ja jums nav laika gatavot vakariņas, makaroni ar olu ir ideāli piemēroti. Recepte ir ļoti ātra un garšīga.

Makaroni ar olu

Sastāvdaļas:

  • 3 cieti vārītas olas;
  • 150 g makaronu;
  • 5 mandeles;
  • 1 citrons;
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas;
  • šķipsniņa čili pārslu.

Pagatavošana:

  1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Makaronus liek lielā, plakanā šķīvī un apslaka ar olīveļļu.
  3. Ar smalko rīvi pāri rīvē olas, mandeles un citrona miziņu.
  4. Pārkaisa ar čili pārslām un ēd.

Makaroni ar kūpinātu desu

Brīžos, kad gribas ātri un garšīgi, tad labākais variants būs pagatavot makaronus ar desa.

Makaroni ar kūpinātu desu

Sastāvdaļas:

  • makaroni — 300 g;
  • desa — 250 g;
  • ķiploka daiviņas — 2 gab;
  • sīpols — 1 neliels;
  • tomātu pasta — 3 ēdamkarotes;
  • cietais siers — 100 g;
  • sāls — šķipsniņa;
  • pipari — šķipsniņa;
  • raudene — šķipsniņa.

Pagatavošana:

  1. Liec vārīties makaronus, un kamēr makaroni vāras tikmēr gatavo visu pārējo.
  2. Sagriez mazos gabaliņos desu, sakapā ķiplokus un sīpolu.
  3. Uz pannas liec cepties desu, cep līdz tā ir kļuvusi kraukšķīga, tad pievieno sīpolus un ķiplokus, kad viss apcepies, tad liec klāt tomātu pastu un garšvielas, lai būtu mazliet šķidrāks, tad vari pieliet nedaudz ūdeni. To visu minūti pasutini.
  4. Tad liec klāt gatavos makaronus, visu samaisi, pasutini 2 minūtes, pārber ar sarīvētu sieru, visu kārtīgi samaisi un gatavs.

Salāti ar makaroniem, krabju nūjiņām un tomātu
Salāti ar makaroniem, krabju nūjiņām un tomātu ir lieliski piemēroti svētku galdam vai parastām vakariņām.

Ko taisīt vakariņās no rīsiem

Rīsi ir ļoti populāri visā pasaulē, jo putraimi ir diezgan lēti, no kuriem vakariņās var pagatavot daudz sātīgu un garšīgu ēdienu.

Rīsi ar dārzeņiem un olu

Labs veids, kā izmantot pāri palikušos rīsus. Tikai jāatceras, ka rīsi ir lieliska barotne dažādām baktērijām un mikroorganismiem, tāpēc tie noteikti jāglabā ledusskapī.

Rīsi ar dārzeņiem un olu

Sastāvdaļas:

  • vārīti rīsi — 250 g;
  • zaļie zirnīši, svaigi vai saldēti — 200 g;
  • olas — 4 gab;
  • sarkanā paprika, sīki sagriezta — 1 gab;
  • zaļā paprika, sīki sagriezta — 1 gab;
  • sviests — 4 ēd.k;
  • sāls, malti pipari.

Pagatavošana:

  1. Lielā pannā uzkarsē ēdamkaroti sviesta un ātri apcep abas paprikas. Izņem no pannas.
  2. Sakul olas, lai dzeltenums sajaucas ar baltumu. Izkausē pannā vēl karoti sviesta, lej iekšā olas un ar dakšiņu smalcini, lai tās sarecot veidotu sīkus gabaliņus. Kad olas sarecējušas, pievieno zirnīšus, vēl karoti sviesta un cep 3–4 minūtes.
  3. Liec papriku atpakaļ pannā, pievieno rīsus un atlikušo sviestu. Visu rūpīgi izmaisi un karsē, līdz rīsi izsiluši. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Rīsi ar vistu un zaļajiem zirnīšiem

Sātīgas un veselīgas vakariņas var pagatavot 40 minūtēs.

Rīsi ar vistu un zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas:

  • 250 g rīsu (2 paciņas);
  • 2 vistas filejas;
  • 150 g konservētu zaļo zirnīšu;
  • 2 vidēji burkāni;
  • 5-7 ēd. k. tomātu mērces;
  • karijs;
  • sāls;
  • pipari;
  • eļļa;
  • ūdens.

Pagatavošana:

  1. Sālsūdenī izvāra rīsus līdz tie gatavi, izņem no paciņām (ja nevāra beramos) un atstāj katliņā.
  2. Sarīvē burkānus, sagriež vistu un liek sakarsētā eļļā cepties.
  3. Kad vista ar burkāniem gatava, pievieno nedaudz kariju, sāli, piparus, pielej tomātu mērci un iemaisa zaļos zirnīšus, visu kopā uzkarsē.
  4. Beigās samaisa rīsus ar pagatavo mērci un pasniedz.

Rīsi ar garnelēm un avokado

Austrumniecisku, sildošu aromātu apvīts sātīgs ēdiens, kas ir draudzīgs figūrai.

Rīsi ar garnelēm un avokado

Sastāvdaļas:

  • 200 g gargraudu rīsu;
  • sāls, pipari;
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 2 šalotes sīpoli;
  • 1 sarkanais čili pipariņš;
  • 2 apelsīni;
  • 2 avokado;
  • 1/2 citrona sula;
  • 20 lielu izlobītu negatavu garneļu;
  • 1 tējkarote karija;
  • nedaudz sīpollociņi;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

  1. Rīsus sālsūdenī izvāra irdenus, nokāš un nosusina.
  2. Saldētos zirnīšus pāris minūtes pavāra sālsūdenī, nokāš.
  3. Čili sīki sagriež, šalotes sagriež ripiņās.
  4. Apelsīnus nomizo, rūpīgi notīrot visu baltumu, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlītēs.
  5. Nomizotus avokado sagriež nelielos gabaliņos un pārlaista ar citrona sulu.
  6. Lielā pannā karstā eļļā 2 minūtes apgrozot cep garneles, pārkaisa ar sāli un kariju, tad no pannas noņem.
  7. Tajā pašā pannā ielej nedaudz eļļas, apcep čili un sīpolus, pievieno rīsus, apmaisot pāris minūtes cep. Tad iemaisa zirnīšus, garneles un apelsīnus, arī sāli un piparus.
  8. Īsi pirms pasniegšanas uzmanīgi, lai neizjūk, iemaisa avokado, pārkaisa sīpollociņus.

Rīsi ar malto gaļu

Šī recepte tiek pagatavota 1 stundas laikā un paredzēta 6 personām.

Rīsi ar malto gaļu

Sastāvdaļas:

  • 1 kg maltās gaļas (jauktas, liellopu/cūkas);
  • 2 sīpoli;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • 2,5 glāzes (500 g) rīsu;
  • 2 tomāti;
  • 4 ēdamkarotes eļļas;
  • 1 lauru lapa;
  • ~1 l karsta ūdens;
  • sāls, malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  1. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.
  2. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņas un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep 2-3 minūtes sīpolus , līdz tie ir kļuvuši zeltaini. Pievieno ķiplokus un pacep vēl minūti.
  4. Pievieno gaļu, un nepārtraukti maisot apcep. Cepšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls un piparus.
  5. Kad gaļa ir apcepta, pievieno tomātus, lauru lapu.
  6. Pievieno rīsus un samaisa.
  7. Pielej ūdeni un regulāri apmaisot, gatavo, līdz rīsi ir uzsūkuši visu šķidrumu un sautējums ir kļuvis biezs. Ja rīsi vēl ir cieti, pievieno vēl karstu ūdeni.
  8. Pasniedz nekavējoties!

Ko pagatavot vakariņās no griķiem

No griķiem varat ātri un diezgan ekonomiski pabarot visu ģimeni vakariņās.

Griķu plovs

Šis ir labs veids kā pagatavot ātri, nedārgi un gardi griķus, ja tie jau ierastajā veidā ir piegriezušies vai īpaši negaršo.

Griķu plovs

Sastāvdaļas:

  • 150-200 g griķu;
  • 250-300 g cūkgaļas;
  • 2-3 burkāni;
  • 1 liels sīpols;
  • 1 vidēja galviņa ķiploka;
  • eļļa;
  • sāls;
  • pipari graudiņos;
  • kādas iecienītas garšvielas;
  • karsts ūdens.

Pagatavošana:

  1. Griķus nomazgā, noskalo, ja ņem paciņas, tad tas var izpalikt.
  2. Ņem pannu, ja ir nepiedegoš katls, tad labāk katlu, apcep sagrieztu gaļu un sagrieztus burkānus. Pēc brīža pievieno sakapātus sīpolus, pusi ķiploka galviņas.
  3. Tad pieberam sāli, ja ir kāda pikanta garšviela — pievieno.
  4. Pēc visām šīm darbībām ber saturu katlā (ja protams tas viss jau neatrodas katlā). Pievieno lauru lapas un graudu piparus.
  5. Nolīdzina un ber virsū griķus, kurus arī īzlīdzina, un tad pa virsu visam lej karstu ūdeni tā, lai nosedz visus griķus apm. pirksta (īkšķa) biezumā, un, uz lēnas uguns, vāra kamēr ūdens novārījies (15-20 min.).
  6. Kamēr viss vārās, sakapā (pēc iespējas smalkāk, tikai ne spiedē) pārpalikušo ķiplociņu un, kad viss novārijies un gatavs, ber klāt, samaisa to visu un atstāj uz 10 — 15 minūtēm savilkties.

Griķi ar dārzeņiem un sēnēm

Griķi ar sēnēm un dārzeņiem ir sātīgs un veselīgs vakariņu ēdiens.

Griķi ar dārzeņiem un sēnēm

Sastāvdaļas:

  • 100 g griķu putraimu;
  • 200 g atmateņu jeb šampinjonu;
  • 1 cukīni;
  • 4 burkāni;
  • 2 saldie sīpoli;
  • divas ķiploka daiviņas;
  • sauja mazo tomātiņu;
  • 40 g vīnogu kauliņu eļļas;
  • timiāns, pipari un sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Izvāra griķus, līdz pusgatavi.
  2. Sagriež gabaliņos nomizotu cukīni, burkānus un tomātus. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Sagriež sēnes. Uzkarsē uz pannas eļļu un apcep burkānus, cukīni un tomātus.
  3. Citā pannā eļļā apcep sēnes, kad ūdens iztvaikojis, pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un vēl nedaudz pacep.
  4. Liek cepamtraukā abu pannu saturu un griķus, samaisa, pielej nedaudz ūdens, liek cepeškrāsnī un sutina 200°C līdz gatavībai. Pasniedz ar jogurtu.

Griķotto

Pagatavotais daudzums pieteikoš 2-3 cilvēkiem. Un neprasa papildu piedevas, jo ir diezgan sātīgs. Griķu vietā protams var būt arī rīsi.

Griķotto

Sastāvdaļas:

  • 300 g griķu;
  • 400 g saldētu dārzeņu/sēņu maisījums;
  • 4 ēd. k. lauku krējuma vai sviesta;
  • karijs;
  • vuljona kubiņš.

Pagatavošana:

  1. Uzvāra ūdeni tējkanā un uzlej griķiem. 2 min pakarsē un nokāš, lai griķi būtu ar maigāku garšu un bez rūgtuma.
  2. Tad uzlej atkal ūdeni, pievieno buljona kubiņu un pielej ēdamkaroti eļļas — vāra kamēr gatavi. Pirms pilnas gatavības var vēlvienreiz pagaršot un pārbaudīt vai ir rūgtums un, ja ir, pielej vēl ūdeni, lai varētu nokāst.
  3. Varīšanas laikā var uzkarsēt pannu un uzlikt 4 ēdamkarotes lauku krējuma vai sviestu, izkausē un uzber paciņu ar saldētiem dārzeņiem uz pannas gatavoties. No sākuma pagaida, kamēr lauku krējums kļuvis sviestveidīgs. Uz pannas var uzlikt vāku un gatavot līdz dārzēņi ir izsautējušies.
  4. Pievieno griķus dārzeņiem pannā un samaisa, pievienojam mazliet karija un citas garšvielas pēc izvēles.

3 idejas vakariņām ar vistu

Šī putna gaļa ir diētisks produkts un ir ļoti populārs visā pasaulē. To gatavo dažādos veidos: vārīti, tvaicēti, sautēti un cepti.

Vistas filejas kotletes

Vistas kotletes tiek pagatavotas ļoti ātri, bet tās sanāk garšīgas.

Vistas filejas kotletes

Sastāvdaļas:

  • vistas filejas — 3 gab;
  • ola — 1 gab;
  • milti — 2-3 ēdamkarotes;
  • rīvmaize;
  • sāls un pipari, maltā paprika;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek blenderī un sablenderē.
  2. Vistai piejauc klāt olu, miltus un garšvielas, visu samīca un veido kotletītes.
  3. Uz atsevišķa šķīvja uzber rīvmaizi un apviļā tur sagatavotās kotletītes.
  4. Cep uz pannas no abām pusēm līdz rīvmaize ir apbrūninājusies, bet tas neaizņems vairāk par 3 minūtēm.

Padoms!
Pie vistas kotletēm vari pagatavot klāt kartupeļu biezputru, kurai ir piespiests klāt ķiploks un lapu salātus ar lociņiem, un rjaženku vai kefīru. Starp citu ar rjaženku sanāk ļoti labi salāti, tiem būs nedaudz saldāka garša, kā gatavojot ar kefīru.

Vistas filejas gabaliņi medū

Ātri pagatavojama vistas fileja ar saldeni sāļām notīm garšā. Patiks kā lieliem, tā maziem!

Vistas filejas gabaliņi medū

Sastāvdaļas:

  • 1 vistas fileja;
  • eļļa cepšanai;
  • sāls;
  • pipari.

Mērcei:

  • 2 ēd. k. medus;
  • 2 ēd. k. sinepju;
  • 2 ēd. k. sojas mērces;
  • 4 ēd. k. olīveļļas.

Piedevām:

  • 100 g rīsu Basmati;
  • 50 g zaļo pākšu pupiņu.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo medus un sinepju glazūru. Ieliec bļodā medu, sinepes, pielej sojas mērci un olīveļļu. Visu sajauc viendabīgā masā. Tai jābūt tekošai kā medum.
  2. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos, tad sakultā olā un cep uz sakarsētas pannas, kamēr gatava.
  3. Sagatavoto mērci pārlej pāri vistas gabaliņiem tur pat pannā un kārtīgi samaisa, lai katrs gabaliņš būtu ar mērci. Dažas minūtes vēl pakarsē.
  4. Kā piedevas pasniedz vārītus rīsus un blanšētas zaļās pākšu pupiņas.

Vistas un banānu rullīši

Neparastas un gardas vakariņas ar vistu un banānu.

Vistas un banānu rullīši

Sastāvdaļas:

  • 2 lielas vistas filejas;
  • 2 vidēji banāni;
  • 0.5 l apelsīnu sula;
  • sāls;
  • garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Katru fileju sadala 2 šķēlēs un plāni izklapē.
  2. Banānus pārgriež uz pusēm un ietin filejās, kas pārkaisītas ar garšvielām.
  3. Sataisa rullīti. Uz pannas apcep brūnus, Tad uzlej apelsīnu sulu un sautē ~30 minūtes.
  4. Pasniedz ar salātiem.

Ko taisīt vakariņās ar sieru

Visbiežāk no siera tiek gatavotas uzkodas, salāti un konditorejas izstrādājumi. Mūsu izlasē atradīsiet dažādas vakariņu receptes.

Lavašs ar kausētu sieru un šķiņķi

Lavašs ar kausētu sieru un šķiņķi — pa spēkam arī bērniem un jauniešiem.

Lavašs ar kausētu sieru un šķiņķi

Sastāvdaļas:

  • lavašs;
  • kausētais siers ar šķiņķa garšu;
  • šķiņķis;
  • garšvielas.

Pagatavošana:

  1. Izklāj lavašu uz galda, ņem plato nazi un pārsmērē to ar kausēto sieru.
  2. Saliek pa virsu plānās šķēlītēs sagrieztu šķiņķi, pārkaisa ar garšvielām.
  3. Sagatavoto lavašu sarullē un ietin pārtikas plēvē, lai pieņem formu. Uz stundu ieliek ledusskapī.
  4. Pirms pasniegšanas griež ripiņās un kārto uz šķīvja.

Pica ar sieru un desu

Ja vēlaties vakariņās kaut ko neparastu un garšīgu, pagatavojiet mājās picu ar sieru un desu!

Pica ar sieru un desu

Sastāvdaļas:

  • picas mīklas maisījums;
  • siers tik daudz lai noklātu picas mīklu;
  • dažas salami desas šķēles;
  • kečups vai tomātu mērce;
  • pipari (var arī nebūt).

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu kā rakstīts uz iepakojuma.
  2. Bļodiņā samaisa tomātu mērci vai kečupu ar pipariem (nedaudz).
  3. Sarīvē sieru, sagriež desu vai izmanto jau veikalā sagrieztu, lai plānāka.
  4. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  5. Picas mīklu izrullē un uziež mērci (kečups+pipari) un uzber sieru, virsū kārto desas šķēles.
  6. Cep picu 15-20 minūtes. Var pievienot arī svaigu vai kaltētu baziliku!

Veģetāras vakariņas

Ja domājat par to, ko pagatavot veģetārām vakariņām, mūsu receptes ir tas, kas jums nepieciešams.

Kartupeļu kotletītes

Kartupeļu kotletes ir ideāls vakariņu ēdiens.

Kartupeļu kotletītes

Sastāvdaļas:

  • 10 vidēji kartupeļi;
  • 1 tējkarote vārāmās sāls;
  • 2 tējkarotes garam masalas;
  • 1/2 tējkarotes kurkumas;
  • 2 ēdamkarotes kaltētu sieramoliņa lapu (vai citu zaļumu).

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus novāra ar visu mizu.
  2. Atdzesē, nomizo un saspaida ar dakšiņu.
  3. Pievieno visas garšvielas, visu kārtīgi sajauc kopā un veido nelielas kotletītes.
  4. Cep uz pannas uz mazas uguns zem vāka no abām pusēm zeltaini brūnas.
  5. Pasniedz ar krējumu vai mērcīti.

Turku zirņi ar mocerellu

Veģetāras, sātīgas, siltas un vērtīgas – turklāt vakariņas, kas būs gatavas 15 minūtēs!

Turku zirņi ar mocerellu

Sastāvdaļas:

  • konservēti turku zirņi, 2-3 bundžas;
  • sīpols;
  • 3 tomāti;
  • 1 paprika;
  • 1 burkāns;
  • 2 ķiploka daiviņas – pēc izvēles;
  • sāls;
  • eļļa;
  • mocarella vai cits siers pēc izvēles;
  • zaļumi.

Pagatavošana:

  1. Uz sakarsētas pannas lej eļļu un cep sagrieztu sīpolu, papriku, burkānu, tomātus, ķiplokus.
  2. Visu cep, kamēr dārzeņi iegūst zeltainu nokrāsu.
  3. Uz pannas dārzeņu masai pievieno turku zirņus un turpini dažas minūtes vēl cept.
  4. Pēc tam pievieno mocerellu vai kādu sarīvētu cieto sieru pēc izvēles, ļauj tam pāris minūtes pakust. Pasniedz ar zaļumiem.

Padoms!
Ja ir uznācis pavisam liels slinkums, dārzeņus var aizstāt ar konservētu lečo.

Ziedkāposti Singapūras gaumē

Šo ēdienu var nobaudīt austrumu virtuves ēstuvēs, taču vakariņām var pagatavot mājās.

Ziedkāposti Singapūras gaumē

Sastāvdaļas:

  • viens vidēji liels ziedkāposts;
  • 2 ēdk. kartupeļu ciete;
  • 4 ēdk. kviešu milti;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 paciņa (120 g) Blue Dragon Saldskābās mērces;
  • neliels gabaliņš svaiga ingvera saknes;
  • 1 ēdk. sojas mērces;
  • 2 ēdk. Mango čatnija;
  • 2-3 ķiploka daiviņas;
  • aptuveni1 glāze ūdens;
  • eļļu cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Vispirms sadali ziedkāpostu mazākās rozetēs.
  2. Bļodā samaisi cepamo pulveri, miltus, kartupeļu cieti un pievieno ūdeni. Mīklai pēc biezuma jālīdzinās pankūku mīklai. Šai masai pievieno ziedkāpostu gabaliņus un labi samaisi.
  3. Ņem dziļu pannu, tajā uzkarsē eļļu un pa daļām pievieno ziedkāpostus. Kad tie eļļā apvārtījušies, ņem ārā. Šeit lieti noder fritējamais trauks vai putu karote.
  4. Kamēr ziedkāpostiņi dziest, tikmēr citā pannā (vai tajā pašā, bet ar daudz mērenāku eļļas daudzumu) apcep ķiploku un rīvētu ingveru. Pievieno visas trīs mērces: sojas, mango un saldskābo Zilā Pūķa mērci. Kad mērces burbuļo, pievieno ziedkāpostus. Var pievienot lociņus vai citus zaļumus. Ziedkāpostu kraukšķīgums nesaglabājas ilgi, jāēd uzreiz.

Zupas vakariņām: 5 receptes

Zupu var vārīt uz gaļas, zivīm, dārzeņu buljoniem. Pievienojiet tiem kartupeļus, sīpolus, burkānus, zaļumus vai nūdeles un garšīgs sātīgs ēdiens ir gatavs.

Dārzeņu zupa ar Indijas riekstiem

Ja neesi vēl atklājis riekstu maģisko pieskārienu ēdienos, tev noteikti jāizmēģina dārzeņu zupa ar Indijas riekstiem. Šī zupa neliks vilties, un recepte — vienkārša un ātra!

Dārzeņu zupa ar Indijas riekstiem

Sastāvdaļas:

  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1 sarkanā paprika;
  • sāls, pipari;
  • augu eļļa;
  • 1 ēdamkarote sojas mērces;
  • 2 burkāni;
  • 1 rācenis (kālis);
  • 10-12 ķirštomātiņi;
  • 170 g (mazā kārba) konservētas kukurūzas;
  • 1 brokolis;
  • sauja Indijas riekstu.

Pagatavošana:

  1. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, katlā sakarsētā eļļā apcep.
  2. Liek klāt mazos gabaliņos sagrieztu papriku un arī to apcep, pārkaisa sāli un piparus, pārlej 1 litru ūdens, pievieno sojas mērci.
  3. Burkānus un kāli sagriež plānās ripiņās. Kad ūdens ir uzvārījies, liek katlā un dažas minūtes vāra.
  4. Tad pieber uz pusēm pārgrieztus tomātiņus, konservēto kukurūzu un ziedkopās sadalītu brokoli, vāra vēl pāris minūtes un tad no uguns noņem.
  5. Indijas riekstus apgrauzdē un pārber šķīvjos salietai zupai.

Ātrā cūkgaļas zupa ar dārzeņiem

Vai esi kādreiz nevarējis sagaidīt, kad varēsi ķerties pie ēšanas, jo virtuve pārvērtusies reibinošā smaržu pasakā? Tā notiek, gatavojot cūkgaļas zupu ar dārzeņiem. Tikai šoreiz ilgi nebūs jāgaida, jo recepte ir vienkārša un ātri pagatavojama.

Ātrā cūkgaļas zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • 2 sīpoli;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 300 g cūkgaļas;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 300 g sviesta ķirbja;
  • 400 g (1 kārba) sasmalcinātu konservētu tomātu;
  • 400 g (1 kārba) konservētu pupiņu;
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas;
  • 3 glāzes vistas buljona;
  • 1 tējkarote maltas paprikas;
  • pustējkarote čili pārslu;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari.

Pasniegšanai

  • avokado;
  • laims;
  • pētersīļi;
  • skābais krējums.

Pagatavošana:

  1. Katliņā sakarsētā eļļā apgrozot apcep brūnu mazās strēmelītēs sagrieztu gaļu.
  2. Liek klāt sasmalcinātus sīpolus, karstumu samazina un sīpolus pasautē mīkstus.
  3. Pieliek saberztus ķiplokus, maltu papriku un čili pārslas, maisot īsu brīdi cep.
  4. Tad pievieno tomātu pastu, iemaisa, izkarsē un pieber konservētos tomātus un buljonu.
  5. Uzvāra un dažas minūtes lēni vāra.
  6. Liek klāt gabaliņos sagrieztu ķirbi un strēmelītēs sagrieztu papriku, vāra mīkstus.
  7. Pieliek noskalotās konservētās pupiņas, pēc garšas – sāli un piparus, vēlreiz uzvāra.
  8. No uguns noņem, brīdi patur, tad sadala porcijās, katrai virsū liekot laima daiviņas, avokado gabaliņus, pētersīļu lapiņas un krējumu.
  9. Klāt var pasniegt sviestā apceptas pilngraudu lavaša strēmeles.

Tomātu krēmzupa ar sieru

Garda tomātu zupa ir lieliski piemērota vakariņām.

Tomātu krēmzupa ar sieru

Sastāvdaļas:

  • 1 bundžiņa tomātu savā sulā;
  • 1 burkāns;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • bazilika lapiņa;
  • siers rīvēts;
  • skābs krējums.

Pagatavošana:

  1. Sarīvē burkānu sagriež sīpolu. No sākuma apcep sīpolu un burkānu, pēc tam pielej ūdeni, pieliek sasmalcinātu bazilika lapiņu un vāra uz pannas kamēr burkāni mīksti.
  2. Ņem katlu tomātus savā sulā. Pielej maisījumu uz pannas katlā un vāra 15-20 min.
  3. Pēc tam noņem no plīts. Mazdrusciņ atdzesē. Paņem blenderi un sablenderē. Gatavs.
  4. Pasniedz iemaisot skābo krējumu un pārberot ar rīvētu sieru.

Diētiskā zirņu zupa
Diētiskā zirņu zupa ar vistas krūtiņu — lieliskas vakariņas tiem, kas seko savai figūrai.

Pavasara zaļumu zupa

Pavasaris sākas ar dārza darbiem, putnu dziesmām? Tā pavisam tas sākas, kad ieēsta pirmā skābeņu zupiņa! Nebaidies likt klāt arī nātres, tās satur daudz dzelzi un C vitamīnu, to, kas vajadzīgs organismam pēc garās ziemas.

Pavasara zaļumu zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 lielas saujas skābeņu;
  • 2 lielas saujas nātru lapu;
  • 3–4 kartupeļi;
  • 2 sīpoli;
  • 1 ola;
  • pavasara zaļumi, kapāti;
  • sāls, pipari pēc garšas;
  • skābais krējums pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo un sagriez nelielos kubiņos. Sīpolus nomizo un sakapā. Liec kartupeļus verdošā ūdenī un vāri 2–3 minūtes. Pievieno sīpolus un turpini vārīt uz vidēji stipras liesmas, līdz kartupeļi ir gatavi.
  2. Skābenes un nātru lapas noskalo, pārlasi, nosusini un sagriez nelielās sloksnēs, liec pie kartupeļiem un uz mazas uguns vāri 5 minūtes.
  3. Olu viegli sakul. Ar putojamo slotiņu vai dakšiņu verdošās zupas viducī iegriez virpuli, kurā tievā strūkliņā ielej sakulto olu. Pievieno sāli un piparus.
  4. Lej zupu pa šķīvjiem, pārkaisi ar pavasara zaļumiem un ieliec karoti auksta skābā krējuma. Gatavs ēšanai!

Sātīga klasiskā aukstā zupa

Vasaras laiks nav iedomājams bez aukstās zupas. Katram ir sava recepte, kas šķiet vislabākā. Piedāvāju klasisko aukstās zupas recepti.

Sātīga klasiskā aukstā zupa

Sastāvdaļas:

  • 450 g marinētas bietes;
  • 1 kg kefīra;
  • 2 gurķi;
  • 2 tomāti;
  • zaļumi (kas tajā brīdī ir pieejams – dilles, loki);
  • redīsi (redīsu sezonas laikā);
  • sāls, pipari pēc garšas;
  • olas (viena ola uz porciju);
  • desa (ja vēlas sātīgāku).

Pagatavošana:

  1. Sagriežu gurķus, tomātus, zaļumus, desu. Sajaucu un pievienoju marinētas bietes (kopā ar marinādi).
  2. Pieberu sāli, piparus un ļauju visām garšām 10 minūtes sajaukties.
  3. Tad pieleju kefīru. Es nepieleju ūdeni, jo esam iecienījuši biezu un sātīgu zupu.
  4. Lieku ledusskapi atdzesēties.
  5. Gatavojot zupu, novāru olas. Tās katrs pievieno pēc vēlēšanās.

Citas receptes un vakariņu idejas

Kartupeļu pankūkas

Kartupeļu pankūkas — lieliska izvēle gan pusdienām, gan vakariņām!

Kartupeļu pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kartupeļu;
  • 1 ola;
  • 3 daiviņa/s ķiploka;
  • sāls, pipari;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves.
  2. No kartupeļu masas notecina leiko šķidrumu.
  3. Pievieno olu, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus pēc garšas. Samaisa.
  4. Uzkarsē pannā eļļu un izcep pankūkas, liekot pa 1 ēd. k. uz katru pankūku.
  5. Pankūkas pasniedz ar krējumu, ievārījumu, pikantu mērci, lasi, bekonu un tml.

Vistas un ananasu salāti

Ja tev garšo saldskāba garša, tad es teikšu, ka šie salāti ir, kā radīti tev, jo šeit ir saldi ananasi, marinēti šampinjoni, vistas giross — tas viss kopā garšo fantastiski labi un turklāt ļoti sulīgi. Vienkārši un ātri pagatavojami salāti, kas garšos visiem!

Vistas un ananasu salāti

Sastāvdaļas:

  • konservēti ananasi (gabaliņos) — 150 g;
  • ķiršu tomātiņi — 150 g;
  • marinēti šampinjoni — 250 g;
  • kūpināti vistas girosi — 250 g (3 gabaliņi);
  • sarkanā paprika — 1;
  • krējums — pēc vajadzības;
  • majonēze — 1 ēdamkarote jeb pēc vajadzības;
  • sāls un pipari.

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriez visas sastāvdaļas un liec bļodā, pievieno krējumu, majonēzi, sāli, piparus un visu samaisi.
  2. Gatavs — tik vienkārši, tik ātri un tik ļoti garšīgi.

Kabaču sacepums

Kabaču sacepums ir garšīgas un sātīgas vakariņas visai ģimenei.

Kabaču sacepums

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi — 7 lieli;
  • kabacis — 1 gab;
  • mocarellas siers — 240 g (2 paciņas);
  • saldais krējums 35% — 200 ml;
  • ola — 1 gab;
  • ķiploku daiviņas — 4 gab;
  • dilles — daudz;
  • sāls;
  • pipari;
  • kūpinātas paprikas pulveris.

Pagatavošana:

  1. Nomizo un sagriez plānās šķēlītēs kartupeļus un kabaci. Ja kabacim nav lielas sēklas, tad tās var arī neņemt laukā.
  2. Sagriez šķēlītēs mocarellas sieru.
  3. Visu kārto kārtās — kartupeļi, mocarella, kabacis, kartupeļi, mocarella, kabacis.
  4. Pagatavo mērci — sajauc olu ar saldo krējumu, izspiestiem ķiplokiem, sakapātām dillēm un garšvielām. To visu pārlej pāri kārtojumam.
  5. Cep 180 grādos aptuveni stundu jeb līdz kartupeļi ir mīksti.
  6. Kad gatavs, tad ņem sacepumu ārā no krāsns un ļauj tam kādas 10-15 minūtes pastāvēt uz galda, lai viss savelkas un mazliet sacietē, tad būs vieglāk sagriezt un uzlikt uz šķīvja.

Siera tortellini ar dūmdesu

Fantastiski garšīgs un viegli pagatavojams ēdiens, kas ir pilnīgi noteikti piemērots sātīgām vakariņām pēc garas darba dienas. Dūmdesa dos izteiksmīgu, garšvielām bagātu garšu un dārzeņi svaigumu.

Siera tortellini ar dūmdesu

Sastāvdaļas:

  • tortellini ar sieru — 250 g;
  • dūmdesa — 250 g;
  • paprika — 1;
  • ķiršu tomātiņi — 15 gabali;
  • ķiploka daiviņas — 2 lielas;
  • olīveļļa — 1 ēdamkarote;
  • garšvielas;
  • sāls;
  • kaltēti pētersīļi.

Pagatavošana:

  1. Uzvāri tortellini kā norādīts uz iepakojuma. Pēc tam nolej ūdeni un noskalo mazliet zem auksta ūdens.
  2. Pannā bez eļļas sacep gabaliņos sagrieztu desu un papriku.
  3. Kad sacepušies, tad pievieno toretllini, ķiršu tomātus, sāli un mazliet olīveļļu.
  4. Visu samaisi un pasutini vēl dažas sekundes.

Marinēta zivs dārzeņu mērcē

Šī ir garda uzkoda, kas viesībās aizvietos salātus, bet ikdienā būs sātīgas vakariņas. Vari baudīt arī kā pamatēdienu kopā ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Marinēta zivs dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas:

  • 500 g heka vai mencas filejas;
  • 3 vidēji burkāni;
  • 2 vidēji sīpoli;
  • 2/3 burciņas tomātu mērces ar ķiplokiem;
  • 1 ēdk. miltu;
  • eļļa cepšanai;
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Fileju sagriez nelielos gabaliņos, apviļā miltos ar sāli un apcep eļļā. Kārto uz šķīvja, liekot gabaliņus cieši citu pie cita.
  2. Uz vidējas rīves sarīvē burkānus, sīpolus sagriez gredzenos, sajauc un sautē eļļā uz lēnas uguns 15 minūtes. Sautēšanas laikā pievieno dažas ēdamkarotes ūdens, lai labāka konstistence.
  3. Pievieno tomātu mērci un sautē uz lēnas uguns vēl 30–40 minūtes, ik pa brīdim pagaršojot. Kad burkāni kļūst mīksti un marināde iegūst labu garšu, dārzeņus noņem no uguns un tos pārklāj zivij, to pilnībā nosedzot.
  4. Atstāj uz pāris stundām, lai zivs ar dārzeņiem savelkas.

Lasis sojas mērcē

Lasis ir viegli pagatavojama zivs, ko galvenais ir nepārcept. Marinēts sojas mērcē ar ingveru un citronu, tas būs saldskābs un nedaudz ass. Noteikti nepievieno papildu sāli, par sāļumu šoreiz parūpēsies sojas mērce.

Lasis sojas mērcē

Sastāvdaļas:

  • 4 laša filejas, katra ap 150 g;
  • 6 ēdk. sojas mērces;
  • 2 ēdk. sezama sēklu eļļas;
  • 1 citrona sula un rīvēta miziņa;
  • īkšķa lieluma svaigas ingvera saknes gabaliņš.

Pagatavošana:

  1. Marinādei sajauc sojas mērci, eļļu, citrona sulu un miziņas, pievieno nomizotu un smalki sagrieztu ingvera sakni un visu labi samaisi. Iemērc marinādē laša filejas un atstāj ievilkties uz pusstundu, reizumis apgrozot.
  2. Izņem lasi no marinādes un cep uz pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā. Lasim nāks par labu, ja pannā būs nedaudz marinādes, kas cepšanas laikā reducēsies. Labākai garšai filejas ik pa brīdim apzied ar marinādi. Lūko, lai zivs nepārcepas.

Pilngraudu pankūkas ar augļiem

Pankūkas nav tikai brokastu ēdiens, bet tās var ēst arī pusdienās, launagā, vakariņās un visās reizēs starp galvenajiem ēdieniem. Šīs pankūkas ir ne tikai garšīgas, bet arī viegli pagatavojamas un veselīgas, kā arī pildījumā nav klasiskais ievārījums ar daudz cukuru, bet gan pankūku cepšanas procesā pašu savārīti augļi.

Pilngraudu pankūkas ar augļiem

Sastāvdaļas:

  • olas — 3 gab;
  • pilngraudu kviešu milti — 70 g;
  • piens — 400 ml;
  • banāni — 2 gab;
  • bumbieri — 2 gab;
  • ābols — 1 gab;
  • kanēlis;
  • ūdens.

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olas, tad pievieno miltus un samaisa, pēc tam pievieno pienu un atkal samaisa.
  2. Mīklai ir jāsanāk šķidrai, ja šķiet, ka ir par biezu, tad pielej vēl nedaudz pienu vai ūdeni.
  3. Pankūku mīklu plānā kārtā lej uz pannas un izlīdzina, lai pārklāj visu pannu, cep no abām pusēm.
  4. Kamēr pankūkas cepas, tikmēr samizo un sagriež augļus, liek grāpītī, pievieno kanēli un pārlej ar pavisam nedaudz ūdens, tikai tik, lai apklāj grāpja apakšu, jo no augļiem izdalīsies sula. Augļus vāra uz lēnas uguns līdz tie ir mīksti un sadalījušies.
  5. Kad pankūkas gatavas, tad iesmērē pankūkā savārītos augļus, sarullē un pasniedz.

Foreles sacepums ar brokoļiem un sieru

Zivju sautējums ar dārzeņiem ir ideālas sātīgas vakariņas veģetārietim.

Foreles sacepums ar brokoļiem un sieru

Sastāvdaļas:

  • 1.2 kg foreles filejas;
  • 0.5 l saldā krējuma;
  • 2 brokoļu galviņas;
  • 1 iepakojums spinātu;
  • 4 ķekari ķiršu tomātu;
  • 6-8 daiviņa/s ķiploka;
  • sāls;
  • pipari;
  • rīvēts Parmezāna siers.

Pagatavošana:

  1. Sagatavo sastāvdaļas.
  2. Pannā ieklāj cepampapīru.
  3. Noņem foreles filejai ādu, sagriež fileju gulaša gabalos, nedaudz apsāla. Kopā ar ķiploku daiviņām, lauru lapām un pipariem izvieto uz cepešpannas.
  4. Verdošā, nedaudz sāļā ūdenī apvāra brokoļus aptuveni 1,5-2 min.
  5. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno nedaudz eļlas un spinātu lapas. Apcep aptuveni 1-1,5 min.
  6. Tad pievieno saldo krējumu, nedaudz sāls. Karsē, līdz parādās burbuļi.
  7. Brokoļus izvieto pa cepešpannu, visu pārlej ar spinātu mērci, pa virsu liek ķirštomātus ar visiem ķekariem.
  8. Pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pannu uz 15 — 17 min. liek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī.

Šokolādes deserts ar biezpiena krēmu
Deserts ar biezpiena krēmu pārsteigs ar pagatavošanas vieglumu, šokolādes garšu, maigo krēmu ar banāna gabaliņiem.

Ko pagatavot vakariņās multikatlā

  1. Liellopa gulašs — garša, kas pazīstama no bērnības. Un tagad, pēc daudziem gadiem, šis ēdiens joprojām ir aktuāls un ļoti populārs. Gulašu var pagatavot multivārāmajā katlā.
  2. Nūdeles ar cūkgaļu un desiņām — vienkāršs un ātri ēdiens, ko var viegli pagatavot vakariņām pēc darba dienas.
  3. Tvaicēti dārzeņi — pilnvērtīgas pusdienas vai vakariņas, kuras ir ļoti viegli pagatavot. Šis ēdiens patiks ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.
  4. Mencas fileja ar dārzeņiem — ideāls pusdienu variants tiem, kas ievēro diētu, jo šī zivs satur minimālu kaloriju un tauku daudzumu.
  5. Makaroni ar lasi un spinātiem — garšīgs itāļu ēdiens, ko var ātri pagatavot multivārāmajā katlā.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv