Klasiskā piena zupa ar olām un zaļumiem

Ir vispāratzīts, ka visas piena zupas ir saldas. Bet nejauciet gardas brokastis un pirmo pusdienu ēdiens. Klasiskā piena zupa ar olām un zaļumiem lieliski aizvieto ierastās dārzeņu zupas un boršču. Tas sastāv no olbaltumvielām bagāta piena un olām, kas ir tik nepieciešamas ikvienam organismam. Neskatoties uz to, ka zupai var pievienot citas sastāvdaļas, tieši šī recepte tiek uzskatīta par klasisku, tādu, kas atmiņā palikusi no seniem laikiem.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Olas 3 gab
  • Piens 600 ml
  • Zaļie sīpoli 30 g
  • Ūdens 300 ml
  • Dilles 30 g
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 54 kcal
Olbaltumvielas: 3.58 g
Tauki: 3.05 g
Ogļhidrāti: 2.87 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Noskalo un smalki sagriež dilles un zaļo sīpolu. Tāpat rūpīgi nomazgājiet olas, nesabojājot čaumalu.
  • Katliņā samaisa pienu un ūdeni un uzvāra.
  • Verdošam ūdens un piena maisījumam pievieno smalki sagrieztus zaļumus, pievieno sāli un piparus. Vāra 3 minūtes, nepārtraukti maisot.
  • Sadaliet olu nelielā dziļā bļodā, nesabojājot dzeltenumu. Uzkarsē piena maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai un uzmanīgi pievieno olu. Dariet to katrai olai. Pārliecinieties, ka olas nelīp kopā. Ļaujiet tai pagatavot 2-3 minūtes minimālā siltumā, pagaidiet, līdz olu baltums sarecē.
  • Lai iegūtu skaistu prezentāciju, vāriet vistas krūtiņu. To var pasniegt gan pašā zupā, gan uz atsevišķa šķīvja. Pārkaisa trauku ar smalki sarīvētu burkānu, kas piešķirs tam krāsu un noderīgas īpašības.

Padoms!
Lai zupa būtu vēl veselīgāka, izmantojiet piena produktus ar minimālu tauku procentu, kas padarīs ēdienu mazāk kaloriju.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv