Siera fondī

Siera fondī multivārāmajā katlā — oriģināls un ļoti gards ēdiens, kas garantēti pārsteigs Jūsu viesus. Turklāt tas ēdiens ir ātri un vienkārši pagatavojams.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Grijēras siers 200 g
  • Ementāles siers 200 g
  • Baltvīns 200 ml
  • Ķiploki 1 daiviņa
  • Ciete 2 ĒK
  • Citronu sula 2 ĒK
  • Rīvēts muskatrieksts  pēc garšas
  • Melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 243 kcal
Olbaltumvielas: 13.14 g
Tauki: 15.13 g
Ogļhidrāti: 17.04 g
Pagatavošana
15 min.Drukāt
  • Sieru rupji sarīvēt vai sagriezt mazos kubiņos.
  • Cieti rūpīgi sajaukt ar citrona sulu.
  • Ķiploku saspiestu un ar to ierīvēt trauku, ķiploka atliekas atstāt trauka dibenā.
  • Ieliet vīnu un 10 minūtes ieslēgt režīmu «Manuālie iestatījumi», iestatīt 92°С temperatūru. Labi uzkarsēt, taču ne līdz vārīšanās temperatūrai.
  • Maisot, pa nelielām porcijām pievienot sieru. Katru jaunu siera porciju pievienot pēc iepriekšējās izšķīšanas.
  • Rūpīgi samaisot, pievienot cietes maisījumu.
  • Pievienot muskatriekstus un piparus. Samaisīt un pagaidīt, līdz siera masa sāk burbuļot.
  • Pārliet maisījumu fondī traukā un pasniegt.

Tas ir interesanti!
Sākotnēji fondī gatavoja gani un zemnieki no siera, vīna, garšaugu un novecojušās maizes paliekām. Mūsdienās fondī tiek uzskatīts par gardēžu ēdienu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv