Siera fondī multivārāmajā katlā — oriģināls un ļoti gards ēdiens, kas garantēti pārsteigs Jūsu viesus. Turklāt tas ēdiens ir ātri un vienkārši pagatavojams.
*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Grijēras siers 200 g
- Ementāles siers 200 g
- Baltvīns 200 ml
- Ķiploki 1 daiviņa
- Ciete 2 ĒK
- Citronu sula 2 ĒK
- Rīvēts muskatrieksts pēc garšas
- Melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 243 ккал
Proteīns: 13.14 г
Tauki: 15.13 г
Ogļhidrāti: 17.04 г
Soļi
-
Sieru rupji sarīvēt vai sagriezt mazos kubiņos.
-
Cieti rūpīgi sajaukt ar citrona sulu.
-
Ķiploku saspiestu un ar to ierīvēt trauku, ķiploka atliekas atstāt trauka dibenā.
-
Ieliet vīnu un 10 minūtes ieslēgt režīmu «Manuālie iestatījumi», iestatīt 92°С temperatūru. Labi uzkarsēt, taču ne līdz vārīšanās temperatūrai.
-
Maisot, pa nelielām porcijām pievienot sieru. Katru jaunu siera porciju pievienot pēc iepriekšējās izšķīšanas.
-
Rūpīgi samaisot, pievienot cietes maisījumu.
-
Pievienot muskatriekstus un piparus. Samaisīt un pagaidīt, līdz siera masa sāk burbuļot.
-
Pārliet maisījumu fondī traukā un pasniegt.
Tas ir interesanti!
Sākotnēji fondī gatavoja gani un zemnieki no siera, vīna, garšaugu un novecojušās maizes paliekām. Mūsdienās fondī tiek uzskatīts par gardēžu ēdienu.