Jēra gaļas plovs

Jēra plāva recepti multivārāmajā katlā noteikti novērtēs gaļas cienītāji. Uzbekistānas virtuves ēdiens tiek pagatavots viegli un ātri.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Jērs 500 g
  • Jēra tauki 50 g
  • Rīsi 500 g
  • Burkāns 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploki 4 daiviņas
  • Žāvētas bārbeļu ogas 5 g
  • Ķimenes pēc garšas
  • Safrāns pēc garšas
  • Baltie un melnie pipari pēc garšas
  • Koriandrs pēc garšas
  • Svaigi zaļumi un sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 205 ккал
Proteīns: 5.43 г
Tauki: 12.41 г
Ogļhidrāti: 17.1 г
Soļi
50 min.Drukāt
  • Jēra gaļu nomazgāt un sagriezt 20-30 g gabaliņos. Burkānus sagriezt tievos salmiņos, sīpolu smalki sagriezt. Rīsus rūpīgi nomazgāt tekošā ūdenī.
  • Traukā ievietot smalki sagrieztus jēra taukus un 30 minūtes ieslēgt režīmu «Cepšana». 5 minūtes apcept jēra taukus līdz zeltainai krāsai.
  • Ielikt traukā ar taukiem pusi jēra gaļas un visu kopā apcept, vienlaikus maisot, līdz gaļa kļuvusi nedaudz sārta.
  • Izlikt gaļu uz šķīvja, iztecinātos taukus izmest (ne-cepiet uzreiz visu gaļu, jo iztecējusī sula apgrūtinās apcepšanu, un plova garša pasliktināsies). Pēc tam apcept otro gaļas porciju.
  • Pēc otrās gaļas porcijas apcepšanas ielikt visu gaļu atpakaļ traukā un pievienot burkānu. Apmaisot, apmēram 5 minūtes turpināt apcepšanu.
  • Ievietot traukā sīpolu un, maisot, turpināt apcepšanu vēl apmēram 4-5 minūtes.
  • Iebērt piedevas, žāvētās bārbeļu ogas, samaisīt, visu kopā gatavot vēl apmēram 1-2 minūtes (līdz prog-rammas darba beigām).
  • Uz gaļas uzbērt rīsus (nemaisīt).
  • Ieliet traukā ūdeni ar pievienotu sāli, lai ūdens līmenis būtu apmēram 1 cm virs rīsiem. Uzlikt veselas ķiploka daiviņas. Aizvērt vāku un 30 minūtes ieslēgt režīmu «Plovs». Pagatavošanas laikā nemaisīt.
  • Pirms pasniegšanas sabērt rīsus kaudzītē, virsū uzlikt gaļu, apkaisīt ar kapātiem zaļumiem.

Tas ir interesanti!
Īstu uzbeku plovu gatavo tikai vīrieši.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv