Jēra plāva recepti multivārāmajā katlā noteikti novērtēs gaļas cienītāji. Uzbekistānas virtuves ēdiens tiek pagatavots viegli un ātri.
*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Jērs 500 g
- Jēra tauki 50 g
- Rīsi 500 g
- Burkāns 1 gab
- Sīpols 1 gab
- Ķiploki 4 daiviņas
- Žāvētas bārbeļu ogas 5 g
- Ķimenes pēc garšas
- Safrāns pēc garšas
- Baltie un melnie pipari pēc garšas
- Koriandrs pēc garšas
- Svaigi zaļumi un sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 205 ккал
Proteīns: 5.43 г
Tauki: 12.41 г
Ogļhidrāti: 17.1 г
Soļi
-
Jēra gaļu nomazgāt un sagriezt 20-30 g gabaliņos. Burkānus sagriezt tievos salmiņos, sīpolu smalki sagriezt. Rīsus rūpīgi nomazgāt tekošā ūdenī.
-
Traukā ievietot smalki sagrieztus jēra taukus un 30 minūtes ieslēgt režīmu «Cepšana». 5 minūtes apcept jēra taukus līdz zeltainai krāsai.
-
Ielikt traukā ar taukiem pusi jēra gaļas un visu kopā apcept, vienlaikus maisot, līdz gaļa kļuvusi nedaudz sārta.
-
Izlikt gaļu uz šķīvja, iztecinātos taukus izmest (ne-cepiet uzreiz visu gaļu, jo iztecējusī sula apgrūtinās apcepšanu, un plova garša pasliktināsies). Pēc tam apcept otro gaļas porciju.
-
Pēc otrās gaļas porcijas apcepšanas ielikt visu gaļu atpakaļ traukā un pievienot burkānu. Apmaisot, apmēram 5 minūtes turpināt apcepšanu.
-
Ievietot traukā sīpolu un, maisot, turpināt apcepšanu vēl apmēram 4-5 minūtes.
-
Iebērt piedevas, žāvētās bārbeļu ogas, samaisīt, visu kopā gatavot vēl apmēram 1-2 minūtes (līdz prog-rammas darba beigām).
-
Uz gaļas uzbērt rīsus (nemaisīt).
-
Ieliet traukā ūdeni ar pievienotu sāli, lai ūdens līmenis būtu apmēram 1 cm virs rīsiem. Uzlikt veselas ķiploka daiviņas. Aizvērt vāku un 30 minūtes ieslēgt režīmu «Plovs». Pagatavošanas laikā nemaisīt.
-
Pirms pasniegšanas sabērt rīsus kaudzītē, virsū uzlikt gaļu, apkaisīt ar kapātiem zaļumiem.
Tas ir interesanti!
Īstu uzbeku plovu gatavo tikai vīrieši.