Siera zupa ar zaļajiem zirnīšiem ir ļoti garšīga, maiga un bagātīga. Pateicoties zupai gatavošanas stadijā pievienotajam kausētajam sieram, tas iegūst krēmīgu garšu, krāsu un aromātu. Zirņus var lietot svaigus, konservētus vai saldētus.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Kartupelis 3 gab
- Saldēti zirņi 100 g
- Olu nūdeles 100 g
- Kausēts siers 180 g
- Augu eļļa pēc garšas
- Sāls pēc garšas
- Garšvielas pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 123 ккал
Proteīns: 5.32 г
Tauki: 2.19 г
Ogļhidrāti: 20.62 г
Soļi
-
Katlā ar biezu dibenu apcep sīpolus augu eļļā līdz zeltaini brūnai.
-
Pievieno rīvētus burkānus. Cep 5 minūtes.
-
Tad pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un pārlej ar verdošu ūdeni, apmēram 1,5-2 litrus.
-
Pēc 10 minūšu kartupeļu vārīšanas ielieciet zaļos zirnīšus. Pagatavo vēl 5 minūtes, tad pievieno uz smalkās rīves sarīvēto kausēto sieru un maisa, līdz siers izšķīst.
-
Pašās beigās liek nūdeles, samaisa un vāra ne vairāk kā 1 minūti.