Siera zupa ar zaļajiem zirnīšiem

Siera zupa ar zaļajiem zirnīšiem ir ļoti garšīga, maiga un bagātīga. Pateicoties zupai gatavošanas stadijā pievienotajam kausētajam sieram, tas iegūst krēmīgu garšu, krāsu un aromātu. Zirņus var lietot svaigus, konservētus vai saldētus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Kartupelis 3 gab
  • Saldēti zirņi 100 g
  • Olu nūdeles 100 g
  • Kausēts siers 180 g
  • Augu eļļa  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Garšvielas  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 123 kcal
Olbaltumvielas: 5.32 g
Tauki: 2.19 g
Ogļhidrāti: 20.62 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Siera zupa ar zaļajiem zirnīšiem - 1
    Katlā ar biezu dibenu apcep sīpolus augu eļļā līdz zeltaini brūnai.
  • Siera zupa ar zaļajiem zirnīšiem - 2
    Pievieno rīvētus burkānus. Cep 5 minūtes.
  • Siera zupa ar zaļajiem zirnīšiem - 3
    Tad pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un pārlej ar verdošu ūdeni, apmēram 1,5-2 litrus.
  • Siera zupa ar zaļajiem zirnīšiem - 4
    Pēc 10 minūšu kartupeļu vārīšanas ielieciet zaļos zirnīšus. Pagatavo vēl 5 minūtes, tad pievieno uz smalkās rīves sarīvēto kausēto sieru un maisa, līdz siers izšķīst.
  • Pašās beigās liek nūdeles, samaisa un vāra ne vairāk kā 1 minūti.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv