Siera zupa ar brokoļiem un kukurūzu

Smaržīgā siera zupa ar brokoļiem un kukurūzu ir franču virtuves tautas ēdiens. Zupā esošais kausētais siers piešķir īpašu garšu un augstu uzturvērtību. Tāpat šīs zupas sastāvā ir daudz dārzeņu, kas nodrošina šķiedrvielas un noderīgus vitamīnus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +5
  • Brokoļi 300 g
  • Konservēta kukurūza 250 g
  • Kartupelis 1000 g
  • Burkāns 100 g
  • Sīpols 1 gab
  • Bekons 300 g
  • Saldais krējums 500 ml
  • Kausēts siers 400 g
  • Kviešu milti 2 ĒK
  • Olīveļļa 2 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Garšvielas vistai  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 169 kcal
Olbaltumvielas: 6.33 g
Tauki: 10.64 g
Ogļhidrāti: 12.24 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Siera zupa ar brokoļiem un kukurūzu - 1
    Burkānus, kartupeļus un sīpolus labi noskalo un nomizo. Noskalojiet brokoļus un sadaliet tos ziediņos. No konservētas kukurūzas notecina šķidrumu.
  • Siera zupa ar brokoļiem un kukurūzu - 2
    Burkānus sarīvē uz smalkās rīves, bet sīpolu smalki sakapā. Sasmalciniet bekonu. Karstā pannā olīveļļā apcep sīpolus un burkānus 5 minūtes, tad pievieno bekonu un apcep vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Nomizotus kartupeļus sagriež nelielos kubiņos. Apceptos dārzeņus ar bekonu un kartupeļu kubiņiem liek dziļā katliņā. Visu pārlej ar saldo krējumu, uzliek uz vidējas uguns un vāra 20 minūtes, neaizmirstot apmaisīt.
  • Siera zupa ar brokoļiem un kukurūzu - 4
    Pievienojiet pannā kausēto sieru un konservētu kukurūzu, samaisiet un vāriet vēl 10 minūtes. Katliņā pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi. Pagatavojiet vēl 5 minūtes. Tad pievieno brokoļus.
  • Ielieciet siera krēmzupu dziļā šķīvī. Dekorējiet ēdienu ar brokoļu ziediņiem un, ja vēlaties, smalki sagrieztiem zaļumiem.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv