Tomātu zupa ar sarkanvīnu

Soli pa solim recepte tomātu zupai multivārāmajā katlā.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Gatavi tomāti 1500 g
  • Sīpols 2 g
  • Ķiploki 5 daiviņas
  • Sausais sarkanvīns 50 ml
  • Tomātu pasta 3 ĒK
  • Olīveļļas 2 ĒK
  • Krējumu ar zemu tauku saturu 100 g
  • Provansas garšvielu 1 ĒK
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 57 kcal
Olbaltumvielas: 1.59 g
Tauki: 4.18 g
Ogļhidrāti: 2.79 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Nomizot tomātus un blenderī pārstrādāt biezenī. Sīpolu smalki sagriezt, ķiploku sakapāt.
  • Traukā ieliet olīveļļu un ieslēgt režīmu «Ātrā pagatavošana». Labi uzkarsētā eļļā ievietot sīpolu un ķiploku, apcept zeltainus.
  • Cepšanas beigās pievienot vīnu un tomātu pastu. Rūpīgi samaisīt.
  • Programmas darba beigās pievienot tomātu biezeni, krējumu, zaļumus, piparus un sāli, samaisīt un 40 minūtes ieslēgt režīmu «Zupa». Vārīt, periodiski samaisot. Pasniegt ar krējumu.

Tas ir interesanti!
Pasaulē pirmā recepte ēdienam, kura pamatā ir tomāti, tika publicēta 1692. gadā Neapolē izdotajā recepšu grāmatā. Receptes autore apgalvoja, ka to aizguvusi no Spānijas.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv