Sautēta jēra gaļa multivārāmajā katlā ir lieliska ideja pusdienām vai vakariņām.
*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Jērs (mīkstums) 400 g
- Ķiploki 4 daiviņas
- Lauru lapa 3 gab
- Žāvēts baziliks un rozmarīns 2 TK
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 252 ккал
Proteīns: 14.11 г
Tauki: 21.13 г
Ogļhidrāti: 1.63 г
Soļi
-
Gaļu nomazgāt un sagriezt lielos gabalos, sīpolu sagriezt plānos pusgredzenos, tomātu un aso piparu sagriezt biezās šķēlēs.
-
Ievietot gaļu traukā un 2,5 stundas ieslēgt režīmu «Lēna pagatavošana».
-
Kad uzlikts vāks, sautēt gaļu bez ūdens un garšvie-lām, periodiski samaisot.
-
Kad sula ir gandrīz visa iztvaikojusi (apmēram pēc 2 stundām), pievienot kausēto sviestu, sāli, piparus un timiānu.
-
Samaisīt un vēl 5 minūtes turpināt sautēšanu. Izlikt uz gaļas sīpolus, piparus un tomātus, uzkaisīt sāli. Aizvērt vāku un turpināt sautēšanu līdz programmas darba beigām (apmēram 20-25 minūtes), līdz sula izdalījusies no dārzeņiem. Šajā laikā samaisīt vienu reizi.
-
Pirms pasniegšanas uzliet pagatavoto mērci.
Tas ir interesanti!
Princis Čārlzs ir liels jēra gaļas cienītājs. Viņš audzē aitas savā ekoloģiskajā saimniecībā.