Sautēta jēra gaļa

Sautēta jēra gaļa multivārāmajā katlā ir lieliska ideja pusdienām vai vakariņām.

*Recepte piemērota multikatlam Stollar Multi Cooker.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Jērs (mīkstums) 400 g
  • Ķiploki 4 daiviņas
  • Lauru lapa 3 gab
  • Žāvēts baziliks un rozmarīns 2 TK
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 252 kcal
Olbaltumvielas: 14.11 g
Tauki: 21.13 g
Ogļhidrāti: 1.63 g
Pagatavošana
1 stunda. 30 min.Drukāt
  • Gaļu nomazgāt un sagriezt lielos gabalos, sīpolu sagriezt plānos pusgredzenos, tomātu un aso piparu sagriezt biezās šķēlēs.
  • Ievietot gaļu traukā un 2,5 stundas ieslēgt režīmu «Lēna pagatavošana».
  • Kad uzlikts vāks, sautēt gaļu bez ūdens un garšvie-lām, periodiski samaisot.
  • Kad sula ir gandrīz visa iztvaikojusi (apmēram pēc 2 stundām), pievienot kausēto sviestu, sāli, piparus un timiānu.
  • Samaisīt un vēl 5 minūtes turpināt sautēšanu. Izlikt uz gaļas sīpolus, piparus un tomātus, uzkaisīt sāli. Aizvērt vāku un turpināt sautēšanu līdz programmas darba beigām (apmēram 20-25 minūtes), līdz sula izdalījusies no dārzeņiem. Šajā laikā samaisīt vienu reizi.
  • Pirms pasniegšanas uzliet pagatavoto mērci.

Tas ir interesanti!
Princis Čārlzs ir liels jēra gaļas cienītājs. Viņš audzē aitas savā ekoloģiskajā saimniecībā.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv