Ķirbju pankūkas: TOP 25+ vienkāršas un gardas receptes
Ķirbi var saukt par rudens karalieni: spilgts, garšīgs un neticami veselīgs. Šo apbrīnojamo produktu izmanto medicīnā, kosmetoloģijā un, protams, receptēs. Mēs piedāvājam jums labāko ķirbju pankūku recepšu izlasi katrai gaumei!
Ķirbju pankūkas: gatavošanas noslēpumi
- Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā.
- No sākuma sajaukt visas šķidrās sastāvdaļas, pakāpeniski pievienojot tās traukā ar miltiem un nepārtraukti maisot.
- Izmantot tikai svaigas olas, sakuļot tos pirms pievienošanas mīklā.
- Izsijāt miltus vajadzētu tieši pirms pankūku pagatavošanas, milti piesātināsies ar skābekli un pankūkas būs pufīgas un garšīgas.
- Pankūkas jāgatavo uz vidējas uguns, pretējā gadījumā malas apdegs, bet vidus paliks neapstrādāts.
- Ja mīklā pievienosiet augu eļļu, tad panna praktiski nebūs jāeļļo.
- Ja pankūkas līp klāt pie pannas, tad paņemiet uz pusēm pārgrieztu sīpolu, uzduriet to uz dakšas un, akurāti iemērcot eļļā, apsmērējiet pannas virsmu pirms pankūkas cepšanas.
- Pirms paņemt kārtējo mīklas porciju, apmaisiet to, lai milti nenosēstos trauka dibenā.
- Pankūkām izvēlies muskatriekstu ķirbi, tajā ir vairāk cukura un vitamīnu.
- Saldākām pankūkām mīklā var pievienot vairāk cukura.
- Pankūkas no vārīta ķirbja ir maigākas, un tām ir mazāka ķirbja garša.
- No tā, cik mīklas jūs ieliesiet pannā, ir atkarīgs tas, cik plānas un maigas sanāks pankūkas.
- Ķirbja miza ir dažāda blīvuma. Tas ir atkarīgs no šķirnes un glabāšanas laika. Lai mizu būtu vieglāk noņemt, ķirbi var uz pāris minūtēm ievietot mikroviļņu krāsnī.
- Saldēts ķirbis nav piemērots pankūkām, jo saldēšanas procesā tas zaudē pārāk daudz šķidruma.
Padoms!
Visvairāk laikietilpīgs process ir ķirbja mizošana un mīkstuma sarīvēšana. Lai no rīta iepriecinātu mīļotos ar gardām brokastīm un netērētu pārāk daudz laika gatavošanai, pagatavojiet produktus no vakara.