Piedāvājam brokastīs vai uzkodai pagatavot apetītlīgas, aromātiskas ķirbju pankūkas ar biezpiena piedevu. Ļoti garšīgas ir ķirbju-biezpiena pankūkas, tās vislabāk pasniedz ar skābo krējumu. Tos gatavo pavisam vienkārši, biezpienu var lietot jebkurā tauku saturā un konsistencē. Pagatavo pankūkas pēc šīs receptes un papildini savu ikdienas ēdienkarti jauku daudzveidību!
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ķirbis 300 g
- Biezpiens 150 g
- Skābais krējums 1 ĒK
- Vistas olas 1 gab
- Cukurs 1 ĒK
- Kanēlis ½ TK
- Cepamais pulveris ½ TK
- Kviešu milti 3 ĒK
- Augu eļļa 2 ĒK
Uz porciju
Kalorijas: 151 ккал
Proteīns: 4.63 г
Tauki: 7.73 г
Ogļhidrāti: 14.14 г
Soļi
-
Ķirbi nomizo un sarīvē. Pusi sarīvē uz rupjās, bet pusi uz smalkās rīves.
-
Sarīvēto ķirbi pārliek dziļā bļodā un pievieno biezpienu, olu, cukuru, kanēli un skābo krējumu. Biezpienu labāk lietot sausu. Ja jums ir slapjš biezpiens, tad nepievienojiet skābo krējumu, pretējā gadījumā mīkla būs šķidra.
-
Masu samaisa un pievieno miltus ar cepamo pulveri. Vēlreiz rūpīgi samaisiet.
-
Mīklai jābūt biezai, foto redzams, ka labi turas uz karotes
-
Pannā uzkarsē eļļu un izklāj mīklu.
-
Cepiet pankūkas zem vāka uz lēnas uguns apmēram 3 minūtes no katras puses.
-
Gatavās ķirbju pankūkas ar biezpienu garšīgi pasniedz karstas ar medu.