Ķirbju-siera pankūkas uz kefīra

Ķirbju pankūkas ar sieru ir kraukšķīgas un ļoti garšīgas. Pasniedziet tos ar savu iecienīto mērci vai pārkaisiet ar sieru, sezama sēklām, ķirbju sēklām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Ķirbis 300 g
  • Milti 150 g
  • Cepamais pulveris 1 TK
  • Kefīrs 3,2% 150 ml
  • Vistas olas 2 gab
  • Cietais siers 150 g
  • Augu eļļa 4 ĒK
  • Margarīns 50 g
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 135 kcal
Olbaltumvielas: 5.73 g
Tauki: 4.95 g
Ogļhidrāti: 12.21 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas.
  • Ķirbja mīkstumu sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno olas, kefīru, sāli, 1 ēd.k. karote augu eļļas, miltu un cepamā pulvera. Visu kārtīgi samaisa.
  • Sieru rupji sarīvē un pievieno ķirbju masai. Visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
  • Uzkarsē pannu ar biezu dibenu, uz tās izkausē nelielu daudzumu margarīna un nedaudz augu eļļas un ar ēdamkaroti liek mīklas porciju. Pārklāj pannu ar vāku un cep pankūkas vispirms no vienas puses, apgriež uz otru pusi un cep līdz zeltaini brūnai.
  • Pasniedziet gatavas pankūkas ar skābo krējumu vai ievārījumu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv