Plovs multivārāmajā katlā: 6 gardas receptes

Ideālā gadījumā plovs jāvāra lielā katlā uz uguns. Tātad ēdiens izrādās smaržīgs un drupans. Par laimi, mūsdienu tehnoloģijas (multivārāmais katls REDMOND, Stollar, Polaris, Tefal, Philips, Moulinex) ļauj sasniegt līdzīgu rezultātu, neizejot no dzīvokļa.

Liellopu gaļas plovs multikatlā REDMOND

Ar šo recepti multivārāmais katls varat viegli pagatavot gardu plovu ar liellopa gaļu un smaržīgām garšvielām. Ēdiens sanāk tieši kā īsts uzbeku plovs, kas gatavots pēc visām tradīcijām.

Liellopu gaļas plovs multikatlā

Sastāvdaļas

  • liellopu gaļa (fileja) — 300 g;
  • slīpētie rīsi — 260 g;
  • burkāni — 100 g;
  • sīpoli — 100 g;
  • ķiploki — 10 g;
  • ūdens — 330 ml;
  • augu eļļa — 35 ml;
  • sāls — pēc garšas;
  • garšvielas — pēc garšas.

Pagatavošana

  1. Rīsus skalo ūdenī, līdz tas kļūst dzidrs.
  2. Gaļu sagriež 2-2,5 cm lielos kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sagriež lielos salmiņos. Ķiplokus noskalo.
  3. Gaļu, burkānus un sīpolus liek traukā, pievieno augu eļļu, sāli un garšvielas, samaisa.
  4. Uz gaļas liek rīsus un izlīdzina ar lāpstiņu. Rīsos liek ķiploku daiviņas un pārlej ar ūdeni. Aizver vāku un tvaika izplūdes vārstu.
  5. Iestata programmu «PILAF», gatavošanas laiks «Normal» (20 minūtes). Gatavo līdz programmas beigām. Pēc gatavošanas ar spiedienu, tvaiku var izlaist ne ātrāk kā pēc 7 minūtēm.

Tas ir interesanti!
Ja, viegli nospiežot, graudi sadrūp vai saplīst, tad rīsi nav piemēroti plovam.

Cūkgaļas plovs multikatlā Stollar

Ar šo recepti jūs varat pagatavot gardu plovu ar pārsteidzošu aromātu. Tā garša būs īpaši izteikta, pusdienojot ārā kopā ar ģimeni un viesiem.

Cūkgaļas plovs multikatlā

Sastāvdaļas

  • cūkgaļa (fileja, kakls) – 513 g;
  • rīsi (neslīpēti) – 500 g;
  • burkāni – 200 g;
  • dārza sīpoli – 140 g;
  • ķiploks – 15 g;
  • ūdens – 770 ml;
  • augu eļļa – 70 ml;
  • sāls, garšvielas.

Pagatavošana

  1. Nomazgājiet rīsus, līdz ūdens ir caurspīdīgs.
  2. Nomazgājiet gaļu un sagrieziet 2,5 – 3 cm kubiņos.
  3. Rupji sarīvējiet burkānus, sīpolus sagrieziet plānos salmiņos, nomazgājiet ķiploku (var netīrīt).
  4. Gaļu, burkānus, sīpolus ievietojiet ierīces traukā, pievienojiet augu eļļu, sāli, garšvielas un samaisiet.
  5. Uz gaļas uzkaisiet rīsus un izlīdziniet, pieberiet sāli un uzlejiet ūdeni. Aizveriet vāciņu, ar taustiņu COOK (VĀRĪŠANA) iestatiet režīmu Standard (parastā vārīšana), piespiediet taustiņu SET TIME (LAIKA IESTATĪŠANA), tad piespiediet taustiņu ADJUST (NOREGULĒŠANA), lai mirgojošo indikatoru iestatītu uz 1 stundu.
  6. Piespiediet taustiņu START un gatavojiet līdz izvēlētā režīma darbības beigām. Samaisiet gatavo ēdienu.

Padoms!
Lai plovam piešķirtu zeltaino krāsu, pievienojiet kariju.

Diētiskais plovs multikatlā Polaris

Plovs pēc klasiskās receptes ir garšīgs un kaloriju saturošs ēdiens vienlaikus, bet multivārāmajā katlā var pagatavot gardu un diētisku plovu.

Diētiskais plovs multikatlā

Sastāvdaļas

  • vistas fileja — 600 g;
  • baltie rīsi — 1,5 glāzes;
  • sīpols — 2 gab;
  • burkāni — 3 gab;
  • ķiploki — 1 gab;
  • ūdens — 600 ml;
  • augu eļļa — 1 ēdamkarote;
  • garšvielas mērcēšanai — pēc garšas;
  • sāls — pēc garšas;
  • zaļumi — dekorēšanai.

Pagatavošana

  1. Vistas fileju nomazgājam ar aukstu ūdeni, noslaukām ar papīra dvieli un sagriežam mazos gabaliņos. Ieeļļojiet multikatlā bļodu ar augu eļļu, ielieciet tajā filejas gabalus un ieslēdziet programmu «Cepšana» uz 20 minūtēm.
  2. Pēc tam notīriet un nomazgājiet sīpolus un burkānus. Sīpolu sagriež mazos kubiņos, burkānus plānās strēmelītēs. Sasmalcinātos dārzeņus pārliekam uz vistu un apcepam, laiku pa laikam maisot, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  3. Nomazgājiet rīsus ar aukstu ūdeni 5-8 reizes. Pēc tam to izklāj kārtā smērē pa virsu ceptajai vistai un dārzeņiem.
  4. Notīrām ķiploku daiviņas no miziņas un vienmērīgi ievietojam rīsos. Pārkaisa trauku pēc savas gaumes ar sāli un garšvielām plovam.
  5. Iepriekš uzvārām ūdeni plovam. Pēc tam gar bļodas sieniņu uz plovu lej karstu ūdeni. Mēs aizveram multivārāmajā katlā vāku un ieslēdzam programmu «Plovs» uz 30 minūtēm.
  6. Pēc signāla par programmas beigām atstājiet plovu ievilkties 10-15 minūtes. Pēc tam atveriet vāku un uzmanīgi samaisiet plovu ar lāpstiņu.

Multikatlā pagatavotais diētiskais plovs ar vistu tiek izklāts uz šķīvjiem, skaisti dekorēts ar svaigiem garšaugiem un pasniegts.

Kādus rīsus izvēlēties plovam?
Lai pagatavotu plovu multikatlā, labāk ir izmantot tvaicētus rīsus. Tas paliek stingrāks pat pēc stundu ilgas nepārtrauktas gatavošanas.

Smaržīgs plovs ar jēra gaļu no «Multicooker Tefal»

Piedāvājam multikatlā pagatavot smaržīgu uzbeku plovu ar jēra gaļu un bārbele. Tradicionāli ēdiens tiek pagatavots ātri, un tas izrādās ļoti garšīgs.

Smaržīgs plovs ar jēra gaļu no «Multicooker Tefal»

Sastāvdaļas

  • jēra gaļa — 350 g;
  • rīsi — 250 g;
  • augu eļļa — 5 ĒK;
  • burkāni — 200 g;
  • sīpols — 2 gab;
  • rozīnes — 50 g;
  • ķiploki — 2 galviņas;
  • ūdens — 400 ml;
  • garšvielas plovam — 50 g;
  • bārbele — 20 g;
  • ķimenes — 1 ĒK;
  • auna zirņi — 100 g (pēc izvēles);
  • sāls — pēc garšas;
  • pipari — pēc garšas.

Pagatavošana

  1. Mērcēt aunazirņus uz nakti.
  2. Atsevišķā bļodā rozīnes un rīsus pārlej ar karstu ūdeni un noliek malā.
  3. Sasmalciniet burkānus, sīpolus un jēra gaļu.
  4. Multivārāmajā katlā ielejiet augu eļļu, pievienojiet sīpolus, burkānus un gaļu.
  5. Iestatiet režīmu «FRY» uz 15 minūtēm.
  6. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas multivarkas bļodā, piepildiet ar ūdeni.
  7. Iestatiet režīmu «PILAF» uz 45 minūtēm.

Gatavo plovu samaisiet un pasniedziet karstu.

Fakts par plovu
Dažos avotos ir pierādījumi, ka Aleksandra Lielā karavīri bija pirmie, kas izmantoja plovu.

Kā multivārāmajā katlā Philips pagatavot plovu?

Plovs vienmēr ir garšīgs! Multivārāmais katls, iespējams, tika radīta tieši viņam. Ēdiens izrādās bagāts un drupans, lieliski saglabā savas derīgās un garšas īpašības.

Kā multivārāmajā katlā Philips pagatavot plovu

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote eļļas;
  • 1 liels, kubiņos sagriezts sīpols;
  • 250 g čoriso;
  • 4 sarīvētas ķiploka daiviņas;
  • 1 tējkarote maltas kūpinātās;
  • paprikas;
  • 400 g konservētu tomātu;
  • 200 g basmati rīsu;
  • 600 ml vistas gaļas buljona;
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas;
  • 2 lauru lapas;
  • sauja svaiga, sakapāta koriandra.

Pagatavošana

  1. Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «FRY» programmu. Ar «COOKING TIME» taustiņu noregulējiet laiku 8 minūtes. Nospiediet «START» taustiņu.
  2. Ierīces iekšējā katlā ielejiet eļļu, apcepiet sasmalcinātu sīpolu, līdz gabaliņi kļūs caurspīdīgi. Ielieciet čoriso, cepiet, līdz izdalīsies tauki. Pielieciet ķiplokus, papriku un tomātus. Pēc izmaisīšanas sagaidiet «FRY» programmas beigas.
  3. Katlā ieberiet rīsus, ielejiet buljonu, citronu sulu, pielieciet lauru lapas.
  4. Nospiediet «MENU» taustiņu un izvēlieties «PILAF» programmu. Nospiediet «START» taustiņu.
  5. Kad programma beigsies, automātiski ieslēgsies ierīces siltuma saglabāšanas funkcija «KEEP WARM».
  6. Pēc programmas beigām atvienojiet ierīci no elektrotīkla.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar svaigu koriandru.

Plovs — сentrālāzijas tautu (uzbeku, tadžiku, turkmēņu, afgāņu), kā arī persiešu un azerbaidžāņu galvenais nacionālais ēdiens.

Kā multikatlā Moulinex pagatavot plovu?

Moulinex multivārāmajā katlā var pagatavot īstu sulīgu, drupaču un garšīgu plovu.

Kā multikatlā Moulinex pagatavot plovu

Sastāvdaļas (2 porcijām)

  • jēra gaļa — 175 g;
  • rīsi — 125 g;
  • burkāni — 100 g;
  • sīpols — 1 gab;
  • rozīnes — 25 g;
  • ķiploki — 1 galva;
  • ūdens — 150 ml;
  • augu eļļa — 3 ēdamkarotes;
  • garšvielas plovam — 25 g;
  • ķimenes — 0,5 ēdamkarotes;
  • sāls — pēc garšas;
  • pipari — pēc garšas.

Pagatavošana

  1. Burkānus un jēra gaļu sagriež kubiņos. Sīpoli — pusgredzeni. Sasmalciniet ķiplokus.
  2. Multivārāmajā katlā pievienojiet augu eļļu. Ielieciet gaļu, sīpolus un burkānus bļodā.
  3. Iestatiet režīmu «Cepšana» uz 10 minūtēm. Nospiediet «START».
  4. Pēc cepšanas pievieno rīsus, rozīnes, ķiplokus un garšvielas.
  5. Ielejiet ūdeni un samaisiet.
  6. Iestatiet «Plovs» režīmu 20 minūtes. Nospiediet «START».

Padoms!
Garšvielu sastāvu var mainīt pēc saviem ieskatiem. Pasniegšanai var izmantot redīsus un tomātus.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv