Auzu pārslu cepumi ar pistācijām un dzērvenēm

Auzu pārslu cepumi, pievienojot pistācijas un žāvētas dzērvenes, noteikti iepriecinās jūsu ģimeni vai viesus.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Auzu pārslas 100 g
  • Milti 100 g
  • Sviests 120 g
  • Cepamais pulveris 5 g
  • Krējums 20 g
  • Žāvētas dzērvenes 70 g
  • Niedru cukurs 100 g
  • Pistācijas 100 g
  • Medus 30 g
  • Kanēlis 5 g
  • Baltā šokolāde 70 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 454 kcal
Olbaltumvielas: 6.59 g
Tauki: 24.71 g
Ogļhidrāti: 53.64 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Auzu pārslu cepumi ar pistācijām un dzērvenēm - 1
    Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Lai pagatavotu mīklu, būs nepieciešams blenderis, kā arī noslaucīt un bļoda. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190ºC.
  • Bļodā sajauc izkausētu sviestu, krējumu, medu un noliek malā.
  • Auzu pārslu cepumi ar pistācijām un dzērvenēm - 3
    Blenderī samaļ auzu pārslas un pistācijas. Sajauc šo maisījumu ar miltiem, cukuru, cepamo pulveri un kanēli. Apvieno abus maisījumus – šķidru un sausu, līdz iegūta viendabīga mīkla, pievieno dzērvenes un vēlreiz samaisa.
  • Auzu pārslu cepumi ar pistācijām un dzērvenēm - 4
    Mīklu liek uz cepešpannas ar karoti vienu no otras attālumā, jo cepšanas laikā mīkla ļoti izplatās. Cep 8-10 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
  • Auzu pārslu cepumi ar pistācijām un dzērvenēm - 5
    Pirms pasniegšanas desertu dekorē ar kausētu šokolādi. Tā kā cepumi ir ļoti saldi, tēju vai kafiju vislabāk dzert bez cukura.

Padoms!
Sviestu var aizstāt ar kokosriekstu vai kakao sviestu, bet krējumu ar kokosriekstu pienu, tad šie cepumi ir piemēroti ēšanai gavēnī.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv