Ķirbju auzu pārslu cepumi

Ķirbju auzu pārslu cepumus var pasniegt ar karstajiem dzērieniem vai pienu. Pateicoties vanilīnam, krustnagliņām, kanēlim un muskatriekstam, cepumi pēc garšas ir pikantāki.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Milti 350 g
  • Auzu pārslas 100 g
  • Sviests 100 g
  • Vistas olas dzeltenums 1 gab
  • Ķirbis 100 g
  • Rozīnes 50 g
  • Cukurs 100 g
  • Medus 50 g
  • Sāls 10 g
  • Cepamā soda 3 g
  • Vanilīns 6 g
  • Maltas krustnagliņas 9 g
  • Malts kanēlis 3 g
  • Muskatrieksts 9 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 343 kcal
Olbaltumvielas: 6.54 g
Tauki: 11.77 g
Ogļhidrāti: 53.06 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Ķirbju auzu pārslu cepumi - 1
    Sagriež sviestu un ķirbi. Sagatavojiet garšvielas, graudaugus, miltus, rozīnes, medu un olu.
  • Dziļā bļodā pievieno miltus, sāli, sodu, garšvielas, vaniļu un auzu pārslas. Sajauciet sauso daļu.
  • Ķirbju auzu pārslu cepumi - 3
    Vāra ķirbi līdz mīkstam, apmēram 20 minūtes. Sasmalciniet ķirbi līdz biezenim un pievienojiet olas dzeltenumu un cukuru.
  • Ķirbju auzu pārslu cepumi - 4
    Pievienojiet ķirbim medu. Izkausējiet sviestu mikroviļņu krāsnī un ielejiet ķirbju maisījumā. Kārtīgi samaisa.
  • Apvienojiet mīklas sauso un šķidro daļu. Pievienojiet rozīnes un labi samaisiet.
  • Ķirbju auzu pārslu cepumi - 6
    No gatavās mīklas veido cepumus. Liek uz cepešpannas un cep 20 minūtes 180 grādos.
  • Ķirbju auzu pārslu cepumi - 7
    Gatavos cepumus pasniedz ar karstu dzērienu.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv