Ķirbju auzu pārslu cepumus var pasniegt ar karstajiem dzērieniem vai pienu. Pateicoties vanilīnam, krustnagliņām, kanēlim un muskatriekstam, cepumi pēc garšas ir pikantāki.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Milti 350 g
- Auzu pārslas 100 g
- Sviests 100 g
- Vistas olas dzeltenums 1 gab
- Ķirbis 100 g
- Rozīnes 50 g
- Cukurs 100 g
- Medus 50 g
- Sāls 10 g
- Cepamā soda 3 g
- Vanilīns 6 g
- Maltas krustnagliņas 9 g
- Malts kanēlis 3 g
- Muskatrieksts 9 g
Uz porciju
Kalorijas: 343 ккал
Proteīns: 6.54 г
Tauki: 11.77 г
Ogļhidrāti: 53.06 г
Soļi
-
Sagriež sviestu un ķirbi. Sagatavojiet garšvielas, graudaugus, miltus, rozīnes, medu un olu.
-
Dziļā bļodā pievieno miltus, sāli, sodu, garšvielas, vaniļu un auzu pārslas. Sajauciet sauso daļu.
-
Vāra ķirbi līdz mīkstam, apmēram 20 minūtes. Sasmalciniet ķirbi līdz biezenim un pievienojiet olas dzeltenumu un cukuru.
-
Pievienojiet ķirbim medu. Izkausējiet sviestu mikroviļņu krāsnī un ielejiet ķirbju maisījumā. Kārtīgi samaisa.
-
Apvienojiet mīklas sauso un šķidro daļu. Pievienojiet rozīnes un labi samaisiet.
-
No gatavās mīklas veido cepumus. Liek uz cepešpannas un cep 20 minūtes 180 grādos.
-
Gatavos cepumus pasniedz ar karstu dzērienu.