Siera krēmzupa ar saldo krējumu

Šim ēdienam ir sena vēsture un cēla izcelsme. Neraugoties uz to, ka viduslaikos zupas uzskatīja par nabadzīgo ēdienu, no 15. gadsimta beigām Francijā siera krēmzupu pasniedza ievērojamu aristokrātu pieņemšanās un pat uz Francijas karaļu galdiem. Katras saimnieces ēdienkartē ir jābūt vismaz vienai krēmzupai, tāpēc tā var būt siera zupa, jo tā ir salīdzinoši vienkārši pagatavojama.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kartupelis 350 g
  • Sīpols 130 g
  • Burkāns 130 g
  • Saldais krējums 20% tauku 180 ml
  • Kausēts siers 120 g
  • Ūdens 300 ml
  • Augu eļļa 3 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Cietais siers  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 124 kcal
Olbaltumvielas: 3.37 g
Tauki: 8.51 g
Ogļhidrāti: 8.92 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Siera krēmzupa ar saldo krējumu - 1
    Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus pusgredzenos, sīpolu smalki sakapā. Izklājiet visas sastāvdaļas uz galda.
  • Pannā ielej augu eļļu un ļauj tai labi uzkarst. Sīpolus, burkānus liek karstā eļļā un apcep 5 minūtes uz vidējas uguns.
  • Siera krēmzupa ar saldo krējumu - 3
    Katliņā ar sīpoliem un burkāniem pievieno kartupeļus un pārklāj ar ūdeni. Uzkarsē šķidrumu līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti. Ielejiet krējumu, pievienojiet kausēto sieru un sautējiet vēl 5-7 minūtes. Rūpīgi samaisiet zupu, lai siers būtu pilnībā izšķīdis. Pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Noņem no uguns.
  • Iegremdējiet blenderi katlā. Zupu sablendē viendabīgā biezenī.
  • Visbiežāk biezeņu zupu pasniedz ar grauzdiņiem, bet ēdienu var dekorēt ar cieto sieru, kas sarīvēts uz rupjās rīves.

Padoms!
Lai zupa būtu veselīgāka, var samazināt kausētā siera daudzumu un ēdiena gatavošanai izvēlēties krējumu ar vismazāko tauku procentu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv