Neparasta zupa ar kukurūzu, šķiņķi un sieru – brīnišķīgas pusdienas vai vakariņas visai ģimenei.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sviests 4 ĒK
- Sīpols 1 gab
- Šķiņķis 3 šķēles
- Paprikas 3 gab
- Milti 10 g
- Vistas vai dārzeņu buljons 600 ml
- Piens 200 ml
- Siers pēc izvēles
- Kukurūzas konservi daudzums pēc izvēles
- Apaļie baltmaizes kukulīši
Uz porciju
Kalorijas: 147 ккал
Proteīns: 2.39 г
Tauki: 7.83 г
Ogļhidrāti: 5.18 г
Soļi
-
Lielā katlā izkausē sviestu uz vidējas uguns.
-
Apcep sīpolu dažas minūtes.
-
Pievieno šķiņķi un apcep vienu minūti, pievieno papriku un sautē dažas minūtes.
-
Pievieno kukurūzu un sautē vēl vienu minūti.
-
Pieber miltus — vienmērīgi samaisa.
-
Pielej buljonu un kārtīgi visu sajauc.
-
Pielej pienu — atkal visu samaisa.
-
Pavāra zupu 3-4 minūtes, lai tā sabiezē, tad samazina uguni līdz minimumam.
-
Vāra zupu uz mazas uguns 15 minūtes.
-
Pievieno sieru un lociņus, kad siers izkusis, pārliecinieties, vai ir nepieciešami pipari un sāls.
-
Apaļos baltmaizes kukulīšus izmanto zupas pasniegšanai — nogriež kukulīšiem virsu un izņem mīkstumu.
-
Kukulīšus liek veidnē un cep 200 grādu temperatūrā, uzkarsētā krāsnī, piecas minūtes.
-
Izņem no krāsns, atdzesē, lej kukulīšos zupu un pasniedz.
Tas ir interesanti!
Kukurūza satur 26 periodiskās tabulas elementus un nezaudē savas labvēlīgās īpašības pat konservējot.