Kukurūzas zupa ar maiziem

Neparasta zupa ar kukurūzu, šķiņķi un sieru – brīnišķīgas pusdienas vai vakariņas visai ģimenei.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Sviests 4 ĒK
  • Sīpols 1 gab
  • Šķiņķis 3 šķēles
  • Paprikas 3 gab
  • Milti 10 g
  • Vistas vai dārzeņu buljons 600 ml
  • Piens 200 ml
  • Siers  pēc izvēles
  • Kukurūzas konservi  daudzums pēc izvēles
  • Apaļie baltmaizes kukulīši  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 147 kcal
Olbaltumvielas: 2.39 g
Tauki: 7.83 g
Ogļhidrāti: 5.18 g
Pagatavošana
35 min.Drukāt
  • Lielā katlā izkausē sviestu uz vidējas uguns.
  • Apcep sīpolu dažas minūtes.
  • Pievieno šķiņķi un apcep vienu minūti, pievieno papriku un sautē dažas minūtes.
  • Pievieno kukurūzu un sautē vēl vienu minūti.
  • Pieber miltus — vienmērīgi samaisa.
  • Pielej buljonu un kārtīgi visu sajauc.
  • Pielej pienu — atkal visu samaisa.
  • Pavāra zupu 3-4 minūtes, lai tā sabiezē, tad samazina uguni līdz minimumam.
  • Vāra zupu uz mazas uguns 15 minūtes.
  • Pievieno sieru un lociņus, kad siers izkusis, pārliecinieties, vai ir nepieciešami pipari un sāls.
  • Apaļos baltmaizes kukulīšus izmanto zupas pasniegšanai — nogriež kukulīšiem virsu un izņem mīkstumu.
  • Kukulīšus liek veidnē un cep 200 grādu temperatūrā, uzkarsētā krāsnī, piecas minūtes.
  • Izņem no krāsns, atdzesē, lej kukulīšos zupu un pasniedz.

Tas ir interesanti!
Kukurūza satur 26 periodiskās tabulas elementus un nezaudē savas labvēlīgās īpašības pat konservējot.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv