Kartupeļu krēmzupa ar krējumu ir ārkārtīgi maiga un sātīga vienlaikus. Tas ir viegls un barojošs, tāpēc lieliski piemērots pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ūdens 1250 ml
- Kartupeļi 500 g
- Olas 2 gab
- Krējums vai piens 250 ml
- Milti 2 ĒK
- Pētersīļi vai dilles 2 ĒK
- Ķimenes pēc garšas
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 110 ккал
Proteīns: 1.87 г
Tauki: 4.57 г
Ogļhidrāti: 12.86 г
Soļi
-
Nomizotus kartupeļus vāra, pieliekot sasmalcinātas ķimenes.
-
Krējumu labi sajauc ar 2 ēdamkarotēm miltu un ielej kartupeļu buljona.
-
Zupu pēc tam vēlreiz uzvāra un pieliek sasmalcinātas, cieti novārītas olas, pētersīļus, dilles vai kādus citus zaļumus.