Ļoti viegli pagatavojama, smaržīga, sātīga un garšīga zupa ar sēnēm ar piena piedevu. Piens ļoti harmoniski izceļ sēņu garšu, piešķirot ēdienam maigumu un krēmīgas notis. Zupa ir vienlaikus gan viegla, gan sātīga. Tas ir lieliski piemērots ikdienas pusdienām, kā arī kārumam viesu ierašanās brīdī. Abos gadījumos tas lieliski dažādo ierasto uzturu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 4 gab
- Ūdens 1000 ml
- Piens 500 ml
- Sēnes 1 glāze
- Burkāns 1 gab
- Sīpols 1 gab
- Sviests 100 g
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 107 ккал
Proteīns: 2.42 г
Tauki: 7.41 г
Ogļhidrāti: 7.81 г
Soļi
-
Katlā liek no puse paredzētā sviesta, gabaliņos sagrieztu burkānu, sīpolu, sēnes, maisot sacep, pielej karstu ūdeni un vāra.
-
Kartupeļus notīra, sagriež, liek zupā, pievieno sāli un vāra, līdz kartupeļi sašķīst.
-
Zupu izberž caur sietu vai sastrādā ar mikseri, lej atpakaļ katlā, pievieno uzkarsētu pienu, visu kopā uzvāra.
-
Pasniedzot zupā liek sviestu.