Zupa ar pupiņām un kūpinātu gaļu

Zupa ar pupiņām un kūpinātu gaļu ir ļoti apmierinošs pirmais ēdiens. Pupiņu zupā labi iederas kūpinātas ribiņas, krūtis, desiņas, vistas stilbiņi un spārniņi. Savai receptei izvēlējāmies kūpinātu krūtiņu un desiņas – sastāvdaļu kombināciju, kas rada bagātīgu garšu. Vienīgā grūtība ir ilgstoša pupiņu vārīšana. Bet pietiek ar to piepildīt ar ūdeni vairākas stundas iepriekš. Pēc tam gatavošanas laiks būs ne vairāk kā 1 stunda.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Sarkanās pupiņas 250 g
  • Kūpināta krūtiņa 300 g
  • Mednieku desiņas 300 g
  • Baltie kāposti 445 g
  • Ķiploks 4 g
  • Paprika 6 g
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 295 kcal
Olbaltumvielas: 12.84 g
Tauki: 21.64 g
Ogļhidrāti: 12.02 g
Pagatavošana
1 stunda. 20 min.Drukāt
  • Pupiņas mērcē aukstā ūdenī uz 6-8 stundām, pēc tam nokāš un noskalo pupiņas. Kāpostus sagriež strēmelītēs, krūtiņas kubiņos, desiņas aprindās.
  • Izmērcētās pupiņas aplej ar 2 litriem auksta ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam uz lēnas uguns vāra 40 minūtes.
  • Zupai pievieno desiņas, krūtiņu, papriku un vāra vēl 10 minūtes.
  • Pievieno sakapātus ķiplokus un sasmalcinātus kāpostus, kārtīgi samaisa un sautē vēl 15 minūtes. Pēc tam sāli un piparus pēc garšas.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv