Zupa ar pupiņām un kūpinātu gaļu ir ļoti apmierinošs pirmais ēdiens. Pupiņu zupā labi iederas kūpinātas ribiņas, krūtis, desiņas, vistas stilbiņi un spārniņi. Savai receptei izvēlējāmies kūpinātu krūtiņu un desiņas – sastāvdaļu kombināciju, kas rada bagātīgu garšu. Vienīgā grūtība ir ilgstoša pupiņu vārīšana. Bet pietiek ar to piepildīt ar ūdeni vairākas stundas iepriekš. Pēc tam gatavošanas laiks būs ne vairāk kā 1 stunda.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Sarkanās pupiņas 250 g
- Kūpināta krūtiņa 300 g
- Mednieku desiņas 300 g
- Baltie kāposti 445 g
- Ķiploks 4 g
- Paprika 6 g
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 295 ккал
Proteīns: 12.84 г
Tauki: 21.64 г
Ogļhidrāti: 12.02 г
Soļi
-
Pupiņas mērcē aukstā ūdenī uz 6-8 stundām, pēc tam nokāš un noskalo pupiņas. Kāpostus sagriež strēmelītēs, krūtiņas kubiņos, desiņas aprindās.
-
Izmērcētās pupiņas aplej ar 2 litriem auksta ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam uz lēnas uguns vāra 40 minūtes.
-
Zupai pievieno desiņas, krūtiņu, papriku un vāra vēl 10 minūtes.
-
Pievieno sakapātus ķiplokus un sasmalcinātus kāpostus, kārtīgi samaisa un sautē vēl 15 minūtes. Pēc tam sāli un piparus pēc garšas.