Pupiņu zupa ar seleriju un kartupeļiem

Apetīti rosinoša, veselīga, viegla un īsti vasarīga — pupiņu zupa ar seleriju. Šī ir lieliska iespēja sātīgām pusdienām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Baltās pupiņas 120 g
  • Kartupeļi 150 g
  • Burkāns 60 g
  • Selerijas kāts 30 g
  • Smaržo piparu zirņi 3 gab
  • Lauru lapa 1 gab
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 144 kcal
Olbaltumvielas: 8.05 g
Tauki: 0.67 g
Ogļhidrāti: 28.57 g
Pagatavošana
1 stunda. 30 min.Drukāt
  • Pupiņu zupa ar seleriju un kartupeļiem - 1
    Mērcēt baltās pupiņas uz nakti. Nākamajā dienā pupiņas liek katliņā, ielej 1,2 litrus ūdens un liek uz nelielas uguns. Mēs pārklājam kastroli ar vāku.
  • Pupiņu zupa ar seleriju un kartupeļiem - 2
    Sagriež burkānus un seleriju.
  • Tiklīdz pupiņas kļūst mīkstas, pievieno burkānus, seleriju, lauru lapas un smaržīgos piparu zirņus. Arī kartupeļus sagriežam mazos kubiņos un pievienojam zupai. Aizveriet vāku un atstājiet uz lēnas uguns 1-1,5 stundas.
  • Pupiņu zupa ar seleriju un kartupeļiem - 4
    Kad visi dārzeņi ir mīksti, zupa gatava. Sāli un piparus pēc garšas, lej bļodiņās.
  • Pupiņu zupa ar seleriju un kartupeļiem
    Pasniedziet gatavo zupu, dekorētu ar selerijas vai pētersīļu lapām.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv