Apetīti rosinoša, veselīga, viegla un īsti vasarīga — pupiņu zupa ar seleriju. Šī ir lieliska iespēja sātīgām pusdienām.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Baltās pupiņas 120 g
- Kartupeļi 150 g
- Burkāns 60 g
- Selerijas kāts 30 g
- Smaržo piparu zirņi 3 gab
- Lauru lapa 1 gab
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 144 ккал
Proteīns: 8.05 г
Tauki: 0.67 г
Ogļhidrāti: 28.57 г
Soļi
-
Mērcēt baltās pupiņas uz nakti. Nākamajā dienā pupiņas liek katliņā, ielej 1,2 litrus ūdens un liek uz nelielas uguns. Mēs pārklājam kastroli ar vāku.
-
Sagriež burkānus un seleriju.
-
Tiklīdz pupiņas kļūst mīkstas, pievieno burkānus, seleriju, lauru lapas un smaržīgos piparu zirņus. Arī kartupeļus sagriežam mazos kubiņos un pievienojam zupai. Aizveriet vāku un atstājiet uz lēnas uguns 1-1,5 stundas.
-
Kad visi dārzeņi ir mīksti, zupa gatava. Sāli un piparus pēc garšas, lej bļodiņās.
-
Pasniedziet gatavo zupu, dekorētu ar selerijas vai pētersīļu lapām.