Ātrā piena nūdeļu zupa

Piena zupa tiek uzskatīta par ideālu komplekso ogļhidrātu un olbaltumvielu avotu. Tā kā zupa organismā viegli uzsūcas, to drīkst lietot pat bērni. Šādas zupas kaloriju saturs būs atkarīgs no atsevišķiem produktiem, kas veido tās sastāvu, proti, no piena tauku satura, cukura daudzuma un sviesta klātbūtnes. Bieži vien piena zupai ar makaroniem pievieno ogas, šokolādi un ievārījumu, kas ietekmē arī kaloriju saturu, tomēr padara ēdienu daudz garšīgāku.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Makaroni 50 g
  • Piens 400 ml
  • Ūdens 100 ml
  • Sviests 15 g
  • Cukurs  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 91 kcal
Olbaltumvielas: 2.81 g
Tauki: 3.89 g
Ogļhidrāti: 11.61 g
Pagatavošana
10 min.Drukāt
  • Sagatavo visas zupai nepieciešamās sastāvdaļas.
  • Katliņā ielej ūdeni, pievieno pienu un kārtīgi samaisa. Šķidrumu uzvāra un pievieno makaronus. Nepārtraukti maisa un vēlreiz uzvāra.
  • Ātrā piena nūdeļu zupa-3
    Pēc uzvārīšanās zupai pievieno cukuru, sāli un sviestu. Samaziniet siltumu līdz minimumam un vāriet zupu vēl 5 minūtes. Izslēdziet plīti un vēlreiz samaisiet zupu. Katlu pārklāj ar vāku un ļauj traukam nostāvēties vēl 5 minūtes.
  • Gatavo zupu lej dziļos šķīvjos. Pasniedziet brokastīs ar maizes šķēli un sviestu. Izbaudiet barojošu un veselīgu cienastu.

Padoms!
Lai zupa būtu vēl veselīgāka, iegādājieties makaronus no cietajiem kviešiem, jo ​​tie ir bagāti ar lēnajiem ogļhidrātiem, kas ir daudz labāk sagremojami.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv