Piena zupa ar dārzeņiem

Ja jums patīk viegli un nepārslogoti ēdieni, tad piena zupa ar dārzeņiem jums noteikti patiks. Lai to sagatavotu, jums būs nepieciešamas visizplatītākās sastāvdaļas. Zupu vāra ūdenī ar govs pienu, bet var izmantot augu pienu, un tad ēdiens kļūst veģetārs. Zupa ir maiga un garšīga.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Piens 200 ml
  • Ūdens 1000 ml
  • Kartupeļi 400 g
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploki 4 g
  • Sviests 1 ĒK
  • Provansas garšaugi 1 TK
  • Pētersīļi 30 g
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 44 kcal
Olbaltumvielas: 0.95 g
Tauki: 2.27 g
Ogļhidrāti: 4.93 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Nomizojiet kartupeļus, sīpolus un ķiplokus. Sagatavojiet pārējās sastāvdaļas.
  • Piena zupa ar dārzeņiem-2
    Kartupeļus sagriež mazos 1 cm kubiņos.
  • Katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un ievietojiet tajā kartupeļus. Vāra to, periodiski noņemot putas.
  • Pa to laiku sagrieziet sīpolu plānos pusgredzenos.
  • Piena zupa ar dārzeņiem-5
    Smalki sagrieziet ķiplokus un pētersīļus.
  • Piena zupa ar dārzeņiem-6
    Sīpolu apcep sviestā 5 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  • Sīpolam pievieno ķiplokus un apcep vēl 1 minūti.
  • Piena zupa ar dārzeņiem-8
    Kad kartupeļi pusgatavi, pannā pievieno pienu, apceptus sīpolus un ķiplokus.
  • Kad visas sastāvdaļas ir gatavas, zupu sāli un piparus pēc garšas. Pašās beigās pievieno pētersīļus.
  • Piena zupa ar kartupeļiem un dārzeņiem ir gatava. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv