Ja vēlies iepriecināt savus mīļos ar neparastām brokastīm, pusdienām vai vakariņām, pagatavo viņiem gardas kartupeļu pankūkas.

Kartupeļu pankūkas

Tradicionāli šo ēdienu gatavo no rīvētiem kartupeļiem ar sīpoliem, ķiplokiem un olām. Receptes ir dažādas – ar sēnēm, sieru un malto gaļu.

Galvenais ir tas, ka gatavošanas tehnoloģija ir ļoti vienkārša: sarīvē kartupeļus un sajauc visas sastāvdaļas. Tomēr, kā jau visām receptēm, arī šim ēdienam ir savi noslēpumi.

Ideālas kartupeļu pankūkas: gatavošanas noslēpumi

  1. Izvēlieties pareizos kartupeļus pankūkām. Tam vajadzētu būt daudz cietes. Jaunie kartupeļi neder!
  2. Nomizotos kartupeļus vajag berzēt uz smalkas rīves savukārt ar sīpoliem. Tad maisījums nekļūs tumšāks.
  3. Gatavajā kartupeļu maisījumā var pievienot 1-2 ēdamkarotes cietes.
  4. Ja maisījums izrādījās šķidrs, nepievienojiet daudz miltu, labāk izmantot cieti. Pietiek ar 1-2 ēdamkarotes.
  5. Ja vēlaties, papildus sāli un melnajiem pipariem mīklai varat pievienot dažādas garšvielas. Tas uzlabos pankūku garšu.
  6. Kartupeļu pankūkas nepieciešams pagatavot labi sakarsētā čuguna vai keramikas pannā.

Klasisko kartupeļu pankūku recepte

Tagad, kad mēs ar jums zinām ēdiena gatavošanas pamatnoslēpumus, pamēģināsim pagatavot klasiskās kartupeļu pankūkas.

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi — 1000 g;
  • sīpoli — 2-3 gab;
  • olas — 2 gab;
  • ķiploki — 2-4 daiviņas;
  • milti — 2 ĒK;
  • skābais krējums — 1 ĒK;
  • sāls — pēc garšas;
  • melnie pipari — pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves kopā ar sīpoliem (nospiež lieko sulu).
  2. Olas kārtīgi sakuļ un pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Tagad varat pievienot pienu vai skābo krējumu. Ja konsistence ir bieza, tad miltus nepievieno.
  4. Uzkarsē pannu ar nedaudz eļļas. Cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas un gatavās liek tornītī vienu virs otras, lai tās tik ātri neatdziest.

Padoms!
Ja vēlaties, pirms cepšanas maisījumam varat pievienot malto gaļu, biezpienu, sēnes vai citas sastāvdaļas pēc izvēles.

Kalorijas, uzturvērtība un sastāvs
Kartupeļu pankūku kaloriju saturs atkarībā no receptes ir aptuveni 268 kcal uz 100 gramiem produkta.

  • Olbaltumvielas — 4,1 g
  • Tauki — 16,4 g
  • Ogļhidrāti — 23,8 g

Citas receptes