Vai vēlaties pagatavot klasiskas kartupeļu pankūkas, bet domājat par kalorijām? Ir lieliska recepte, kā soli pa solim pagatavot ceptu kartupeļu pankūkas. Ēdiens ir ideāli piemērots cilvēkiem, kuri ievēro diētu. Gatavojot draņiki cepeškrāsnī, jūs praktiski neizmantojat eļļu, tāpēc slavenais baltkrievu ēdiens izrādīsies ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 600 g
- Vistas olas 2 gab
- Augu eļļa 2 TK
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Skābais krējums
Uz porciju
Kalorijas: 87 ккал
Proteīns: 3.38 г
Tauki: 2.82 г
Ogļhidrāti: 12.22 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas sastāvdaļas. Nomizo kartupeļus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
-
Sarīvē kartupeļus un nospiež lieko sulu.
-
Bļodā ar kartupeļiem pievienojiet divas olas, sāli un piparus. Samaisa līdz viendabīgai masai.
-
Pankūkas liek uz cepešpannas un cep 20 minūtes.
-
Gatavās kartupeļu pankūkas liek uz šķīvja. Pasniedz ar skābo krējumu. Labu apetīti!
-
Lai ēdiens izskatītos vēl apetītlīgāks, pasniedziet to ar svaigiem dārzeņiem. Piemēram, ar sasmalcinātu gurķi un pa virsu uzkaisa svaigus garšaugus.
Draņiki paši cepeškrāsnī ir ļoti noderīgi, jo gatavošanas laikā tiek izmantots minimālais eļļas daudzums. Lai recepte būtu vēl diētiskāka, pasniedzot skābā krējuma vietā varat izmantot grieķu jogurtu.