Kartupeļu pankūkas ir iecienīts baltkrievu virtuves ēdiens. Pēc mūsu receptes tiek iegūtas kraukšķīgas un garšīgas kartupeļu pankūkas, kas ir ideāli piemērotas pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 1000 g
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- Eļļa
Uz porciju
Kalorijas: 76 ккал
Proteīns: 2.45 г
Tauki: 0.87 г
Ogļhidrāti: 14.31 г
Soļi
-
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
-
Pannā uzkarsē eļļu.
-
Ņem nelielu sauju kartupeļu masas, nospiež sulu, vienā saujā sagriež tādā kā rozītē, tad ar otru roku saplacina pankūkas formā. Liek pannā cepties.
-
Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
-
Gatavās pankūkas liek uz šķīvja, pasniedzot ar skābo krējumu. Labu apetīti!
Padoms!
Lai kartupeļu pankūkas būtu veselīgas, lietojiet mazāk augu eļļas. Un pasniegšanai — grieķu jogurts skābā krējuma vietā.