Gardas karstu kartupeļu un kabaču pankūkas ar sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem ir lieliski piemērotas sātīgām pusdienām vai vakariņām. Pankūkas ir maigas ar kraukšķīgu garoziņu. Un pats galvenais — tie ir mazkaloriju, lai tos varētu ēst daudz, nekaitējot figūrai.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 400 g
- Vistas olas 1 gab
- Sīpols 100 g
- Kabači 200 g
- Kviešu milti 50 g
- Pētersīļi 12 g
- Ķiploki 4 g
- Sāls 4 g
- Malti smaržīgie pipari pēc garšas
- Dārzeņu eļļa
Uz porciju
Kalorijas: 81 ккал
Proteīns: 2.92 г
Tauki: 1.18 г
Ogļhidrāti: 14.51 г
Soļi
-
Nomizojiet kartupeļus, sīpolus un ķiplokus. Nomazgājiet kabačus. Noskalojiet zaļumus un nosusiniet ar papīra dvieļiem. Sagatavojiet pārējās sastāvdaļas.
-
Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves.
-
Kabačus sarīvē arī uz rupjās rīves.
-
Smalki sagrieziet sīpolu.
-
Sasmalciniet pētersīļus un ķiplokus.
-
Ielieciet rīvētus kartupeļus un kabačus dziļā bļodā. Pievienojiet sīpolus, ķiplokus, zaļumus, sāli un piparus.
-
Pievienojiet olu un miltus — samaisiet.
-
Pannu labi uzkarsē, iesmērē ar eļļu un ar ēdamkaroti liek vairākas mīklas porcijas.
-
Cepiet pankūkas 3 minūtes no katras puses uz vidējas uguns.
-
Liek uz šķīvja kartupeļu-kabaču pankūkas un pasniedz ar skābo krējumu. Labu apetīti.
Padoms!
Cepešpannu ieziež ar eļļu, liek uz tās mīklu un cepeškrāsnī cep pankūkas. Tātad tie būs mazāk tauki.