Kartupeļu un kabaču pankūkas

Gardas karstu kartupeļu un kabaču pankūkas ar sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem ir lieliski piemērotas sātīgām pusdienām vai vakariņām. Pankūkas ir maigas ar kraukšķīgu garoziņu. Un pats galvenais — tie ir mazkaloriju, lai tos varētu ēst daudz, nekaitējot figūrai.

Sastāvdaļas
Porcijas: +10
  • Kartupeļi 400 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Sīpols 100 g
  • Kabači 200 g
  • Kviešu milti 50 g
  • Pētersīļi 12 g
  • Ķiploki 4 g
  • Sāls 4 g
  • Malti smaržīgie pipari  pēc garšas
  • Dārzeņu eļļa  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 81 kcal
Olbaltumvielas: 2.92 g
Tauki: 1.18 g
Ogļhidrāti: 14.51 g
Pagatavošana
35 min.Drukāt
  • Nomizojiet kartupeļus, sīpolus un ķiplokus. Nomazgājiet kabačus. Noskalojiet zaļumus un nosusiniet ar papīra dvieļiem. Sagatavojiet pārējās sastāvdaļas.
  • Kartupeļu un kabaču pankūkas - 2
    Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves.
  • Kabačus sarīvē arī uz rupjās rīves.
  • Smalki sagrieziet sīpolu.
  • Kartupeļu un kabaču pankūkas - 5
    Sasmalciniet pētersīļus un ķiplokus.
  • Kartupeļu un kabaču pankūkas - 6
    Ielieciet rīvētus kartupeļus un kabačus dziļā bļodā. Pievienojiet sīpolus, ķiplokus, zaļumus, sāli un piparus.
  • Pievienojiet olu un miltus — samaisiet.
  • Pannu labi uzkarsē, iesmērē ar eļļu un ar ēdamkaroti liek vairākas mīklas porcijas.
  • Kartupeļu un kabaču pankūkas - 9
    Cepiet pankūkas 3 minūtes no katras puses uz vidējas uguns.
  • Kartupeļu un kabaču pankūkas
    Liek uz šķīvja kartupeļu-kabaču pankūkas un pasniedz ar skābo krējumu. Labu apetīti.

Padoms!
Cepešpannu ieziež ar eļļu, liek uz tās mīklu un cepeškrāsnī cep pankūkas. Tātad tie būs mazāk tauki.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv