Draņiki ir kartupeļu pankūkas, kuras mīl Ukrainā, Krievijā un Baltkrievijā. Tie ir pagatavoti vienkārši, un rezultāts ir garšīgs un sātīgs ēdiens. Draņiki nāk ar dažādiem pildījumiem: ar gaļu, sieru, sēnēm — bet šī recepte parāda klasisko versiju. Papildus pankūkām tiek pasniegta skābā krējuma mērce ar zaļumiem, ķiplokiem un marinētiem gurķiem — to atradīsiet receptes beigās.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 1000 g
- Augu eļļa 100 ml
- Vistas ola 1 gab
- Kviešu milti 50 g
- Sāls 5 g
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Mērcei
- Skābais krējums 100 g
- Pētersīļi 10 g
- Dilles 10 g
- Ķiploki 1 daiviņa
- Marinēti gurķi 50 g
Uz porciju
Kalorijas: 153 ккал
Proteīns: 2.63 г
Tauki: 9.49 г
Ogļhidrāti: 14.45 г
Soļi
-
Nomizo kartupeļus un ķiplokus. Noskalojiet zaļumus un nosusiniet ar papīra dvieļiem.
-
Sarīvē kartupeļus un nospiež lieko sulu.
-
Kartupeļiem pievieno 1 olu.
-
Kartupeļu masai pievieno miltus, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.
-
Labi uzkarsē pannu un ielej tajā nedaudz augu eļļas. Izklājiet ēdamkaroti kartupeļu maisījuma un izlīdziniet līdz 5 mm biezumam. Cep pankūkas 2 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūnai.
-
Tagad pagatavojiet mērci. Ielieciet skābo krējumu dziļā bļodā.
-
Skābajam krējumam pievieno sasmalcinātus zaļumus, gurķus un izspiestu ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa.
-
Pasniedziet pankūkas karstas. Labu apetīti.