Īstas kartupeļu pankūkas

Draņiki ir kartupeļu pankūkas, kuras mīl Ukrainā, Krievijā un Baltkrievijā. Tie ir pagatavoti vienkārši, un rezultāts ir garšīgs un sātīgs ēdiens. Draņiki nāk ar dažādiem pildījumiem: ar gaļu, sieru, sēnēm — bet šī recepte parāda klasisko versiju. Papildus pankūkām tiek pasniegta skābā krējuma mērce ar zaļumiem, ķiplokiem un marinētiem gurķiem — to atradīsiet receptes beigās.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kartupeļi 1000 g
  • Augu eļļa 100 ml
  • Vistas ola 1 gab
  • Kviešu milti 50 g
  • Sāls 5 g
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Mērcei
  • Skābais krējums 100 g
  • Pētersīļi 10 g
  • Dilles 10 g
  • Ķiploki 1 daiviņa
  • Marinēti gurķi 50 g
Uz porciju
Kalorijas: 153 ккал
Proteīns: 2.63 г
Tauki: 9.49 г
Ogļhidrāti: 14.45 г
Soļi
35 min.Drukāt
  • Īstas kartupeļu pankūkas - 1
    Nomizo kartupeļus un ķiplokus. Noskalojiet zaļumus un nosusiniet ar papīra dvieļiem.
  • Īstas kartupeļu pankūkas - 2
    Sarīvē kartupeļus un nospiež lieko sulu.
  • Kartupeļiem pievieno 1 olu.
  • Īstas kartupeļu pankūkas - 4
    Kartupeļu masai pievieno miltus, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.
  • Īstas kartupeļu pankūkas - 5
    Labi uzkarsē pannu un ielej tajā nedaudz augu eļļas. Izklājiet ēdamkaroti kartupeļu maisījuma un izlīdziniet līdz 5 mm biezumam. Cep pankūkas 2 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūnai.
  • Tagad pagatavojiet mērci. Ielieciet skābo krējumu dziļā bļodā.
  • Īstas kartupeļu pankūkas - 7
    Skābajam krējumam pievieno sasmalcinātus zaļumus, gurķus un izspiestu ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa.
  • Īstas kartupeļu pankūkas
    Pasniedziet pankūkas karstas. Labu apetīti.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv