Veselīgai rīta uzkodai var ātri un vienkārši pagatavot burkānu un kartupeļu pankūkas.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 4 gab
- Burkāns 3 gab
- Olas 2 gab
- Milti 50 g
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 107 ккал
Proteīns: 3.21 г
Tauki: 4.11 г
Ogļhidrāti: 10.08 г
Soļi
-
Nomizo, nomazgā un sarīvē kartupeļus (uz rupjās rīves).
-
To pašu jāizdara ar burkāniem — jānomizo, jānomazgā un jāsarīvē.
-
Tad abus sajauc, pie šīs kartupeļu-burkānu masas pievieno sāli un olas. Samaisa un pievieno miltus tā, lai masa būtu nedaudz bieza, var pievienot nedaudz eļļas, bet pavisam maz.
-
Apcep pankūkas zeltainas no abām pusēm. Ja pankūku masa ir pārāk šķidra, tad jāpievieno vēl milti. Pankūkām jābūt brūnganām un kraukšķīgām.
-
Pasniedziet burkānu un kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu.