Baltkrievu draņiki

No šīs receptes jūs uzzināsit, kā pareizi pagatavot īstas baltkrievu kartupeļu pankūkas. Pat iesācējs pavārs var tikt galā ar šādu kartupeļu ēdienu. Rezultāts noteikti iepriecinās – īsā laikā pagatavosiet sātīgas un garšīgas vakariņas.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Kartupeļi 2400 g
  • Kviešu milti 65 g
  • Augu eļļa 3 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 110 kcal
Olbaltumvielas: 4.77 g
Tauki: 3.21 g
Ogļhidrāti: 15.33 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Sagatavojiet nepieciešamos produktus. Nomizo kartupeļus. Lai kartupeļi nekļūtu tumšojās un ēšanai nederīgi, liek tos katliņā un pārlej ar aukstu ūdeni.
  • Sarīvē kartupeļus un nospiež lieko sulu.
  • Kartupeļiem pievieno miltus, sāli un piparus. Samaisa līdz iegūta bieza, lipīga masa.
  • Ar karoti masu liek uz pannas uzkarsētā eļļā, veidojot apaļas pankūkas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
  • Gatavās kartupeļu pankūkas liek uz šķīvja, pasniedzot ar skābo krējumu. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv