Daudzi cilvēki kļūdaini uzskata, ka diēta un miltu pārtika ir divas nesavienojamas lietas. Viņi atsakās no konditorejas izstrādājumiem, maizes un ievēro stingru diētu. Bet šādi upuri nekādā gadījumā nav obligāti!

Diētiskās pankūkas

Katru dienu cilvēki, kas zaudē svaru, eksperimentē ar jaunām receptēm, lai viņi varētu baudīt mazkaloriju maltītes. Šodien piedāvājam pagatavot īstas diētiskas un mazkaloriju pankūkas, kuras droši vari iekļaut savā uzturā, ja ievēro diētu.

Diētiskās pankūkas: gatavošanas noslēpumi

  1. Diētiskām pankūkām labāk izmantot tikai olu baltumus, tos labi saputojot ar mikseri.
  2. Jūs varat samazināt pankūku kaloriju saturu, aizstājot parastos miltus ar griķiem, auzu pārslām, rudziem vai linsēklām. Piemēroti arī cieto kviešu milti.
  3. Pienu labāk izvēlēties vājpienu vai tauku saturu ne augstāku par 3,2%.
  4. Cep pankūkas jaunās pannās ar labu nepiedegošo pārklājumu. Tas palīdzēs samazināt eļļas patēriņu.
  5. Nelietojiet raugu, tie ir ļoti kaloriski un nav nepieciešami gardām pankūkām.

Atcerieties, ka pankūkas ir ogļhidrātu ēdiens, ko vislabāk ēst no rīta, ideāli piemērots brokastīm.

Kādi pildījumi ir piemēroti diētiskajām pankūkām?

Atcerieties, ka pildījumam jāatbilst arī diētiskajām pankūkām. Aizmirstiet par sviestu, cukuru, ievārījumu, iebiezināto pienu vai treknu skābo krējumu. Nomainiet tos ar zema tauku satura sieru vai biezpienu, dārzeņiem, zivīm, vārītu tītara un vistas krūtiņu, svaigiem augļiem. Lai iegūtu saldu piedevu, izmēģiniet ābolu kombinācijas ar kanēli un medu, apelsīnus ar krustnagliņām vai dzērvenes ar medu.

Vienkāršu diētisko pankūciņas recepte

Šīs gardās un apetīti rosinošās, mazkaloriju pankūkas noteikti nekaitēs tavai figūrai, jo atbilst pareiza uztura noteikumiem.

Sastāvdaļas:

  • olas — 1 gab;
  • griķu milti — 100 g;
  • silts ūdens — 100 ml;
  • medus — 1 TK;
  • eļļa — TK;
  • cepamā soda — uz naža gala.

Kalorijas, uzturvērtība un sastāvs:
Pankūku kaloriju saturs uz griķu miltiem ir aptuveni 117 kcal uz 100 gramiem produkta.

  • olbaltumvielas — 3,5 g;
  • tauki — 2,4 g;
  • ogļhidrāti — 9,81 g.

Pagatavošana:

  1. Siltā ūdenī izšķīdina medu, iemaisa olu, griķu miltus, kā arī sodu. Mīklai lej klāt arī olīveļļu un visu kārtīgi samaisa.
  2. Uz kārtīgi sakarsētas pannas cep nelielas pankūciņas — bez taukvielām.
  3. Pasniedz ar svaigiem augļiem, vai bezpiedevu jogurtu.

Citas receptes