Vai jums patīk kartupeļu pankūkas, bet nevēlaties ēst kartupeļus, jo ievērojat diētu? Lieliska alternatīva būtu mazāk kaloriju ķirbju pankūkas. Šis ēdiens iepriecinās ne tikai ar savu košo krāsu un garšu, bet arī ar priekšrocībām. Ķirbis paaugstina imunitāti, uzlabo gremošanu un pat stiprina sirds muskuli.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ķirbis 200 g
- Vistas ola 1 gab
- Sīpols 1 gab
- Kviešu milti 1 ĒK
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Augu eļļa
- Skābais krējums
- Dilles
Uz porciju
Kalorijas: 77 ккал
Proteīns: 4.13 г
Tauki: 2.41 г
Ogļhidrāti: 11.35 г
Soļi
-
Sagatavojiet visas sastāvdaļas. Sīpolu un ķirbi nomizo. Izņemiet sēklas no ķirbja.
-
Sagatavo pamatni pankūkām. Lai to izdarītu, nomizoto ķirbi sarīvē uz rupjās rīves un liek bļodā.
-
Smalki sagrieziet sīpolu. Tad pievienojiet to ķirbim kopā ar olu, miltiem, sāli un pipariem. Samaisa līdz iegūta bieza, lipīga masa.
-
Uzkarsē pannu, pārlej ar eļļu, tad ar ēdamkaroti ieliek pankūkas. Cepiet līdz zeltaini brūnai, apmēram 2 minūtes no katras puses.
-
Gatavās ķirbju pankūkas liek uz šķīvja, pasniedzot ar skābo krējumu. Labu apetīti!
Padoms!
Ķirbju pankūkas būs vēl noderīgākas, ja tās pasniegs ar grieķu jogurtu, nevis skābo krējumu.