Kā pareizi pagatavot brokoļi

Brokoļus kultivēja senie romieši pirms diviem tūkstošiem gadu. Ārēji dārzenis izskatās kā ziedkāposti. Tas atšķiras ar to, ka tam ir zaļas ziedkopas. Tos izmanto arī pārtikā. Dārzeņi satur vitamīnus, minerālvielas un mikroelementus. Tik garšīgu un veselīgu ēdienu var pagatavot multikatlā.

*Recepte piemērota multikatlam Delimano.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Brokoļi  
  • Sāls  
  • Merce:
  • Citronu sula 2 ĒK
  • Olīveļļa 5 ĒK
  • Sīpols 1 gab
  • Cukurs 1 TK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 38 kcal
Olbaltumvielas: 4.54 g
Tauki: 0.9 g
Ogļhidrāti: 7.2 g
Pagatavošana
20 min.Drukāt
  • Sagriež brokoli mazos gabalos, nogriež kātu.
  • Piepilda tvaicēšanas sietu ar diviem ūdens mēriem, ievieto tajā tvaicēšanas sietu, uzliek uz tā brokoli.
  • Nospiež «MENU» (izvēlne) taustiņu, izvēlas «STEAM» (tvaicēšana) programmu. Nospiež «TIME» (pagatavošanas laiks) un izvēlas 20 minūtes, spiežot «+» vai «-» pogas, nospiež «START», lai sāktu gatavošanu.
  • Lai pagatavotu mērci, salej un saber mērces sastāvdaļas bļodā un samaisa.

Tas ir interesanti!
Nosaukums «brokoļi» bija populārs tikai Romā. Pārējā pasaulē tos sauca par «itāļu sparģeļiem».

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv