Ja jums patīk ķirbji un dodat priekšroku veselīgam ēdienam, mēs iesakām ķirbju pankūkas pagatavot cepeškrāsnī. Pankūkas ir ļoti maigas, smaržīgas un garšīgas, un galvenais – nav taukainas. Pasniedziet šīs pankūkas ar skābo krējumu vai ievārījumu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ķirbis 250 g
- Vistas olas 1 gab
- Cukurs 2 ĒK
- Kviešu milti 4 ĒK
- Augu eļļa 1 TK
- Pūdercukurs pēc izvēles
- Vaniļas cukurs šķipsniņa
- Sāls Sāls
Uz porciju
Kalorijas: 181 ккал
Proteīns: 6.85 г
Tauki: 3.94 г
Ogļhidrāti: 20.46 г
Soļi
-
Uz vidējas rīves sarīvē 250 gramus ķirbja mīkstuma.
-
Sarīvētajam ķirbim pievieno cukuru, jēlu olu, vaniļas cukuru un sāli.
-
Kārtīgi samaisa un pievieno miltus. Miltu var būt nepieciešams vairāk vai mazāk, viss ir atkarīgs no ķirbja sulīguma.
-
Vēlreiz rūpīgi samaisiet. Masai jābūt pietiekami biezai, bez šķidruma.
-
Cepešpannu iesmērē ar eļļu. No masas veido neliela izmēra plācenīšus un izvieto uz cepešpannas.
-
Pankūkas cep 15-20 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai medu pēc izvēles.