Ķirbju pankūkas cepeškrāsnī

Ja jums patīk ķirbji un dodat priekšroku veselīgam ēdienam, mēs iesakām ķirbju pankūkas pagatavot cepeškrāsnī. Pankūkas ir ļoti maigas, smaržīgas un garšīgas, un galvenais – nav taukainas. Pasniedziet šīs pankūkas ar skābo krējumu vai ievārījumu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +1
  • Ķirbis 250 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Cukurs 2 ĒK
  • Kviešu milti 4 ĒK
  • Augu eļļa 1 TK
  • Pūdercukurs  pēc izvēles
  • Vaniļas cukurs  šķipsniņa
  • Sāls  Sāls
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 181 kcal
Olbaltumvielas: 6.85 g
Tauki: 3.94 g
Ogļhidrāti: 20.46 g
Pagatavošana
25 min.Drukāt
  • Uz vidējas rīves sarīvē 250 gramus ķirbja mīkstuma.
  • Sarīvētajam ķirbim pievieno cukuru, jēlu olu, vaniļas cukuru un sāli.
  • Kārtīgi samaisa un pievieno miltus. Miltu var būt nepieciešams vairāk vai mazāk, viss ir atkarīgs no ķirbja sulīguma.
  • Vēlreiz rūpīgi samaisiet. Masai jābūt pietiekami biezai, bez šķidruma.
  • Cepešpannu iesmērē ar eļļu. No masas veido neliela izmēra plācenīšus un izvieto uz cepešpannas.
  • Pankūkas cep 15-20 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai medu pēc izvēles.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv