Lasis ar rīsiem ir garšīgs un ātri pagatavojams diētisks ēdiens, kas derēs cilvēkiem, kas seko savai figūrai.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Rīsi 180 g
- Lasis 300 g
- Sīpoli 80 g
- Sojas mērce 3 ĒK
- Augu eļļa 2 ĒK
- Ūdens 300 ml
- Citrons 7 g
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Pētersīļi pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 151 ккал
Proteīns: 8.7 г
Tauki: 5.61 г
Ogļhidrāti: 15.87 г
Soļi
-
Notīriet laša fileju no kauliem un plēvēm. Rīsus vairākas reizes skalojiet ar aukstu ūdeni, līdz tie kļūst dzidri. Sīpolu nomizo no miziņas.
-
Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos.
-
Zivs fileju atdala no ādas un sagriež mazos gabaliņos. Sāli un piparus lasi pēc garšas un apkaisa ar citrona sulu.
-
Multivārāmaja katls ieslēdziet «Cepšanas» režīmu un ielejiet bļodā augu eļļu. Kad eļļa ir uzkarsusi, apcepiet sīpolus 5 minūtes līdz zeltaini brūnai. Tad ielej sojas mērci.
-
Multivarkas bļodā ielieciet rīsus un uzmanīgi izlīdziniet. Rīsus pārlej ar ūdeni, virsū liek zivju gabaliņus.
-
Aizveriet vāku. Iestatiet programmu «Plovs» vai «Putraimi» uz 20 minūtēm. Kad ēdiens ir gatavs, ielieciet zivis no bļodas atsevišķā traukā un samaisiet rīsus ar lāpstiņu.
-
Uz šķīvja liek rīsus, virsū — laša šķēles. Dekorējiet ēdienu ar pētersīļu lapām. Labu apetīti!