Lasis ar rīsiem

Lasis ar rīsiem ir garšīgs un ātri pagatavojams diētisks ēdiens, kas derēs cilvēkiem, kas seko savai figūrai.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Rīsi 180 g
  • Lasis 300 g
  • Sīpoli 80 g
  • Sojas mērce 3 ĒK
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Ūdens 300 ml
  • Citrons 7 g
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Pētersīļi  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 151 kcal
Olbaltumvielas: 8.7 g
Tauki: 5.61 g
Ogļhidrāti: 15.87 g
Pagatavošana
35 min.Drukāt
  • Lasis ar rīsiem multikatlā - 1
    Notīriet laša fileju no kauliem un plēvēm. Rīsus vairākas reizes skalojiet ar aukstu ūdeni, līdz tie kļūst dzidri. Sīpolu nomizo no miziņas.
  • Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos.
  • Zivs fileju atdala no ādas un sagriež mazos gabaliņos. Sāli un piparus lasi pēc garšas un apkaisa ar citrona sulu.
  • Lasis ar rīsiem multikatlā - 4
    Multivārāmaja katls ieslēdziet «Cepšanas» režīmu un ielejiet bļodā augu eļļu. Kad eļļa ir uzkarsusi, apcepiet sīpolus 5 minūtes līdz zeltaini brūnai. Tad ielej sojas mērci.
  • Lasis ar rīsiem multikatlā - 5
    Multivarkas bļodā ielieciet rīsus un uzmanīgi izlīdziniet. Rīsus pārlej ar ūdeni, virsū liek zivju gabaliņus.
  • Lasis ar rīsiem multikatlā - 6
    Aizveriet vāku. Iestatiet programmu «Plovs» vai «Putraimi» uz 20 minūtēm. Kad ēdiens ir gatavs, ielieciet zivis no bļodas atsevišķā traukā un samaisiet rīsus ar lāpstiņu.
  • Uz šķīvja liek rīsus, virsū — laša šķēles. Dekorējiet ēdienu ar pētersīļu lapām. Labu apetīti!
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv