Čipsus var pagatavot ne tikai no kartupeļiem, bet arī no jebkuriem dārzeņiem vai augļiem. Viena no šī ēdiena pagatavošanas iespējām ir ķirbju čipsi. Ķirbju čipsi cepeškrāsnī izcepas tikai 30 minūtēs. Labāk izvēlēties gludāku ķirbi, lai to būtu viegli nomizot.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Ķirbis 150 g
- Olīveļļa 5 g
- Sāls 10 g
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 53 ккал
Proteīns: 1.18 г
Tauki: 3.3 г
Ogļhidrāti: 7 г
Soļi
-
Sagatavojiet produktus. Nomazgājiet ķirbi, izņemiet sēklas un nomizojiet no tā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180℃, noņem cepešpannu.
-
Ķirbi sagriež platās strēmelēs. Uz cepešpannas izklāj pergamenta papīru un apsmērē ar olīveļļu. Izklājiet ķirbi un sāliet to. Cep 10 minūtes no katras puses.
-
Gatavos čipsus liek dziļā bļodā un piparus, lai garša būtu vēl spilgtāka.