Siera zupa ar garnelēm

Garneļu siera zupa ir bagāta ar savu bagātīgo, maigo tekstūru, siera aromātu un svaiguma notīm no zaļumiem un sulīgiem sīpoliem. Ideāls karstais ēdiens jūsu pusdienu galdam. Sātīga, mazkaloriju zupa ar vieglu dārzeņu pamatni un interesantām sastāvdaļu kombinācijām prasīs minimālu gatavošanas laiku un noteikti iepriecinās ar savu interesanto garšu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Kartupelis 3 gab
  • Kausēts siers 50 g
  • Garneles 350 g
  • Tomāts 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Ķiploks 2 g
  • Augu eļļa 1 TK
  • Svaigi garšaugi 20 g
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 85 kcal
Olbaltumvielas: 6.97 g
Tauki: 1.42 g
Ogļhidrāti: 10.27 g
Pagatavošana
30 min.Drukāt
  • Garneles iepriekš uzvāra un notīra. Nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus un burkānus.
  • Siera zupa ar garnelēm - 2
    Burkānu sagriež plānās strēmelītēs. Sasmalciniet sīpolu. Kartupeļus sagriež mazos kubiņos. Sasmalciniet ķiplokus un sagrieziet kausēto sieru vidēja izmēra kvadrātos. Tomātu sagriež gabaliņos.
  • Siera zupa ar garnelēm - 3
    Sīpolus, ķiplokus un burkānus nosūtiet uz lēnas uguns, pievienojot augu eļļu 5-8 minūtes. Pēc tam dārzeņiem pievieno sasmalcinātus kartupeļus un vārītu ūdeni. Pēc 5 minūtēm zupā ielieciet kausētā siera gabaliņus. Vāra uz lēnas uguns, maisot, līdz siers izkusis līdz gludam.
  • Siera zupa ar garnelēm - 4
    Pievienojiet pannā tomātu un garneles. Garšojiet ar melnajiem pipariem, papriku vai kurkumu. Apkaisiet ar sāli un vāriet līdz gatavībai vēl 5-10 minūtes.
  • Gatavo zupu lej dziļās bļodās. Dekorējiet ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem, koriandru, dillēm vai baziliku.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv