Ja jūs gavējat vai vienkārši pieturaties pie mazkaloriju diētas, tad šī recepte ir paredzēta jums. Mazkaloriju pankūkas ar āboliem pagatavo ļoti vienkārši un ātri.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Āboli 500 g
- Gāzēts ūdens 500 ml
- Kviešu milti 200 g
- Cukurs 4 ĒK
- Saulespuķu eļļa 5 ĒK
- Sezama eļļa 1 ĒK
- Malts kanēlis 1 TK
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 116 ккал
Proteīns: 1.64 г
Tauki: 6.82 г
Ogļhidrāti: 19.45 г
Soļi
-
Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Izsijā miltus. Nomazgājiet un nomizojiet ābolus.
-
Bļodā pievieno miltus, sāli, pusi cukura un samaisa. Pamazām miltos ielej gāzēto ūdeni, nepārtraukti maisot. Pievieno 4 ēdamkarotes saulespuķu eļļa. Vēlreiz rūpīgi samaisiet, līdz nav kunkuļu.
-
Ieeļļojiet pannu ar saulespuķu eļļu un uzlieciet uguni. Cepiet pankūkas no abām pusēm, līdz tās ir gatavas uz vidējas uguns.
-
Ietauko citu pannu ar sezama eļļu. Ābolus sarīvē un liek pannā. Pievienojiet tiem kanēli un cukuru. Samaisa un cep apmēram 5 minūtes.
-
Izdaliet pildījumu uz katras pankūkas un ietiniet to caurulītē.
-
Pankūkas ar āboliem būs lieliska tējas piedeva. Pasniedziet tos ar medu.
Padoms!
Lai pankūkas būtu veselīgākas, baltā vietā izmantojiet brūno cukuru.