Auzu pārslu cepumi ar riekstiem

Auzu pārslu cepumiem pievienojot riekstus, var ienest jaunu košu garšu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +2
  • Auzu pārslas 200 g
  • Milti 100 g
  • Cepamais pulveris 5 g
  • Sāls 3 g
  • Cukurs 40 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Sviests 50 g
  • Valrieksti 100 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 413 kcal
Olbaltumvielas: 10.61 g
Tauki: 21.98 g
Ogļhidrāti: 43.55 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 1
    Sagrieziet sviestu. Sagatavo olu, cepamo pulveri, riekstus un miltus. Glāzē ieber auzu pārslas un cukuru.
  • Auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 2
    Ielieciet auzu pārslas pannā un apcepiet līdz zeltainam. Pārlieciet pārslu uz dziļu šķīvi un pievienojiet tiem sāli, cepamo pulveri un miltus. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā.
  • Auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 3
    Bļodā liek sviestu, olu un pievieno cukuru. Visu samaisa ar blenderi līdz gludai.
  • Sausās sastāvdaļas apvieno ar olu maisījumu un mīklu kārtīgi samīca viendabīgā masā.
  • Auzu pārslu cepumi ar riekstiem - 5
    Sasmalciniet valriekstus un pievienojiet mīklai. No mīklas veido cepumus un liek uz cepampapīra. Cep 180 grādos 15 minūtes.
  • Gatavos cepumus pasniedz ar karsto dzērienu un ievārījumu.

Padoms!
Lai cepumus padarītu veselīgākus, cukura vietā izmantojiet medu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv