Brūnie rīsi ir produkts, kurā tiek saglabātas sēnalas un klijas, un līdz ar to arī visas labības derīgās īpašības. Tumšie graudaugi ir tikai minimāli pulēti, tāpēc satur vairāk vitamīnu, šķiedrvielu un unikālu rīsu eļļu. Turklāt brūnajiem rīsiem ir smalka riekstu garša.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Brūnie rīsi 110 g
- Ūdens 400 ml
- Burkāns 80 g
- Sīpoli 70 g
- Ķiploki 4 g
- Čili pipari 7 g
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 66 ккал
Proteīns: 1.57 г
Tauki: 0.31 г
Ogļhidrāti: 14.14 г
Soļi
-
Sagatavojiet produktus. Noskalo rīsus. Sasmalciniet sīpolu, piparus un ķiplokus. Smalki sarīvē burkānus.
-
Bļodā liek sīpolus, burkānus, papriku un ķiplokus, aizver vāku, 5 minūtes sautē režīmā «Cepšana». Ielejiet ūdeni, sāli.
-
Pievienojiet rīsus un samaisiet. Ieslēdziet režīmu «Rīsi», «Griķi» vai «Putraimi» (atkarībā no modeļa) uz 30 minūtēm.
-
Pasniedziet brūnos rīsus ar gaļu, zivīm vai kā neatkarīgu ēdienu.
Padoms!
Lai brūnie rīsi multivārāmajā katlā būtu noderīgi, gatavošanai izvēlēties sarkanu vai melnu. Šis produkts satur visvairāk vitamīnu un šķiedrvielu.