Tradicionāli draņiki gatavo no kartupeļiem, taču šim ēdienam ir daudz variāciju. No šīs receptes jūs uzzināsit, kā soli pa solim pagatavot kabaču pankūkas ar ķiplokiem. Kabacis ir ļoti noderīgs dārzenis, kas izvada no organisma toksīnus un atjauno sāļu vielmaiņu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kabači 540 g
- Ķiploki 2 daiviņas
- Vistas olas 1 gab
- Kviešu milti 1 glāze
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
- Saulespuķu eļļa
- Skābais krējums
- Paprika
- Dilles
Uz porciju
Kalorijas: 90 ккал
Proteīns: 3.39 г
Tauki: 1.39 г
Ogļhidrāti: 15.58 г
Soļi
-
Sagatavojiet nepieciešamos produktus. Notīriet kabači un ķiplokus. No kabači izņem kaulus.
-
Sarīvē uz rupjās rīves kabačus un nospiež lieko sulu.
-
Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves, tad pievieno kabači kopā ar olu, miltiem, sāli un pipariem. Visu kārtīgi samaisa. Ja masa šķiet par šķidru, tad pievieno vēl mazliet miltu.
-
Pannā sakarsētā eļļā ar karoti liek kabaču masu un mērenā karstumā apgrozot izcep.
-
Gatavās kabaču pankūkas liek uz šķīvja, pasniedzot ar krējumu un dillēm. Labu apetīti!
Padoms!
Lai pankūkas būtu vēl veselīgākas, miltu vietā pievienojiet otru olu. Samaziniet arī eļļas daudzumu. Nomainiet skābo krējumu pret zema tauku satura jogurtu.