Kabaču pankūkas ar vistas krūtiņu

Kabači ir vērtīgs dārzenis, kas bagāts ar B, C vitamīniem, kāliju un dzelzi. Tas ir viegli sagremojams un tiek izmantots bērnu ēdienkartē. Zemā kaloriju satura dēļ kabači ir neaizstājams dārzenis svara zaudēšanai. Kabaču pankūkas ar vistas krūtiņu ir lieliski piemērotas vieglām, bet sātīgām vakariņām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +15
  • Kabači 600 g
  • Vistas krūtiņas fileja 700 g
  • Kviešu milti 120 g
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Skābais krējums 50 g
  • Olas 2 g
  • Cepamais pulveris 1 TK
  • Pētersīļi  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Sāls  pēc garšas
  • Saulespuķu eļļa  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 152 kcal
Olbaltumvielas: 11.21 g
Tauki: 8.53 g
Ogļhidrāti: 6.67 g
Pagatavošana
40 min.Drukāt
  • Kabaču pankūkas ar vistas krūtiņu - 1
    Sagatavojiet visus produktus no saraksta. Nomazgājiet kabačus un pētersīļus. Izņemiet olas pirms laika, lai tās būtu istabas temperatūrā.
  • Kabaču pankūkas ar vistas krūtiņu - 2
    Kabači sarīvē uz rupjās rīves, nedaudz sāli un ļauj dažas minūtes nostāvēties, lai izdalās sula, tad izspiež masu.
  • Kabaču pankūkas ar vistas krūtiņu - 3
    Vistas krūtiņu sagriež mazos kubiņos. Vistas filejai pievieno rīvētu kabači, melnos piparus, sakapātus ķiplokus un pētersīļus, krējumu, olas, miltus un cepamo pulveri. Visu labi samaisa.
  • Uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā eļļas lej ēdamkaroti mīklas un cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
  • Gatavās pankūkas pasniedz ar skābo krējumu, pa virsu pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Padoms!
Lai pankūkas nebūtu pārāk taukainas, izmantojiet nepiedegošu pannu. Šajā pannā var cept ar minimālu eļļas daudzumu.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv