No kabačiem, kas satur veselībai labvēlīgus vitamīnus un minerālvielas, var pagatavot daudz interesantu un garšīgu ēdienu, bet visizplatītākā un populārākā recepte, kā arī vienkārša un ātri pagatavojama ir kabaču pankūkas.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kabači 130 g
- Olas 1 gab
- Ķiploki 4 g
- Kviešu milti 80 g
- Augu eļļa 10 ml
Uz porciju
Kalorijas: 171 ккал
Proteīns: 6.01 г
Tauki: 6.44 г
Ogļhidrāti: 21.79 г
Soļi
-
Kabači sarīvē uz rupjās rīves, pievieno olu, sakapātus ķiplokus, sāli, piparus un dilles.
-
Samaisa un ļauj nostāvēties pāris minūtes, lai kabači dod šķidrumu.
-
Tālāk pievieno miltus, visu masu kārtīgi samaisa un ar karoti izklāj uz iepriekš uzkarsētas pannas ar eļļu.
-
Apgrieziet pankūkas un pārklājiet ar vāku.
-
Pasniedziet gatavas pankūkas ar skābo krējumu un zaļumiem.