Košas un garšīgas kartupeļu pankūkas ar svaigiem spinātiem kļūs par sātīgām un garšīgām pusdienām vai vakariņām visai ģimenei.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Kartupeļi 400 g
- Svaigi spināti 50 g
- Milti 100 g
- Ķiploki 2 daiviņas
- Sojas piens 200 ml
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- Eļļa
Uz porciju
Kalorijas: 144 ккал
Proteīns: 3.34 г
Tauki: 8.97 г
Ogļhidrāti: 12.51 г
Soļi
-
Nomazgā un nomizo kartupeļus, tad sarīvē tos skaidiņās uz smalkās dārzeņu rīves vai sasmalcina virtuves kombainā.
-
Ietin kartupeļu skaidiņas tīrā dvielī un nospiež sulu no kartupeļiem tik daudz, cik iespējams. Pēc tam ievieto kartupeļus lielā bļodā.
-
Spinātus sagriež plānās strēmelītēs un pievieno kartupeļiem kopā ar sarīvētu vai caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un pilngraudu miltiem. Visu samaisa.
-
Pievieno augu pienu un maisa, līdz iegūta bieza, lipīga masa. Pievieno sāli, piparus un garšvielas pēc paša izvēles un visu vēlreiz samaisa.
-
Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas un izvieto uz pannas nelielu daudzumu iegūtās masas, veidojot pankūku formu.
-
Ar karoti nedaudz saplacina katru pankūku, lai padarītu tās vēl kraukšķīgākas. Cep pankūkas uz vidējas liesmas/karstuma, līdz abas puses ir kļuvušas zeltaini brūnas (aptuveni 3 minūtes katru pusi).
-
Gatavās pankūkas izvieto uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Pasniedziet gatavas kartupeļu pankūkas ar sojas mērci, siltā vai aukstā veidā.