Diētiskās kartupeļu pankūkas ar spinātiem

Košas un garšīgas kartupeļu pankūkas ar svaigiem spinātiem kļūs par sātīgām un garšīgām pusdienām vai vakariņām visai ģimenei.

Sastāvdaļas
Porcijas: +10
  • Kartupeļi 400 g
  • Svaigi spināti 50 g
  • Milti 100 g
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Sojas piens 200 ml
  • Sāls  pēc garšas
  • Pipari  pēc garšas
  • Eļļa  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 144 kcal
Olbaltumvielas: 3.34 g
Tauki: 8.97 g
Ogļhidrāti: 12.51 g
Pagatavošana
25 min.Drukāt
  • Nomazgā un nomizo kartupeļus, tad sarīvē tos skaidiņās uz smalkās dārzeņu rīves vai sasmalcina virtuves kombainā.
  • Ietin kartupeļu skaidiņas tīrā dvielī un nospiež sulu no kartupeļiem tik daudz, cik iespējams. Pēc tam ievieto kartupeļus lielā bļodā.
  • Spinātus sagriež plānās strēmelītēs un pievieno kartupeļiem kopā ar sarīvētu vai caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un pilngraudu miltiem. Visu samaisa.
  • Pievieno augu pienu un maisa, līdz iegūta bieza, lipīga masa. Pievieno sāli, piparus un garšvielas pēc paša izvēles un visu vēlreiz samaisa.
  • Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas un izvieto uz pannas nelielu daudzumu iegūtās masas, veidojot pankūku formu.
  • Ar karoti nedaudz saplacina katru pankūku, lai padarītu tās vēl kraukšķīgākas. Cep pankūkas uz vidējas liesmas/karstuma, līdz abas puses ir kļuvušas zeltaini brūnas (aptuveni 3 minūtes katru pusi).
  • Gatavās pankūkas izvieto uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Pasniedziet gatavas kartupeļu pankūkas ar sojas mērci, siltā vai aukstā veidā.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv