Medus auzu pārslu cepumi

Auzu cepumi ir enerģijas, vitamīnu avots, kā arī labi remdē izsalkumu. Tāpēc cepumi ir lieliski piemēroti kā brokastis un ātras uzkodas.

Sastāvdaļas
Porcijas: +4
  • Auzu pārslas 200 g
  • Milti 200 g
  • Sviests 125 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Medus 1 ĒK
  • Cepamais pulveris 2 g
  • Skābais krējums 2 ĒK
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 389 kcal
Olbaltumvielas: 8.37 g
Tauki: 20.3 g
Ogļhidrāti: 42.84 g
Pagatavošana
15 min.Drukāt
  • Medus auzu pārslu cepumi - 1
    Sagatavojiet produktus. Izsijāt miltus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  • Ievietojiet sviestu un medu dziļā bļodā. Izkausējiet tos, līdz iegūstat viendabīgu konsistenci. Lai to izdarītu, izmantojiet mikroviļņu krāsni.
  • Atsevišķā traukā sajauc miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri, cukuru, saldo krējumu, kausētu sviestu ar medu un olu. Visu kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga masa. Trauku ar mīklu ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
  • Izņem mīklu no ledusskapja. Veido apaļus cepumus un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
  • Cepumus liek cept līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm. Cepumiem jābūt kraukšķīgiem no ārpuses un mīkstiem no iekšpuses.
  • Medus auzu pārslu cepumi - 6
    Pasniedziet auzu pārslu cepumus ar glāzi silta piena vai tasi tējas.
Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv