Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar sēnēm

Draņiki ar sēnēm ir neparasti garšīgs baltkrievu virtuves ēdiens. To var ātri un viegli pagatavot no visizplatītākajām sastāvdaļām.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Kartupeļi 200 g
  • Vistas olas 1 gab
  • Šampinjoni 320 g
  • Sīpols 1 gab
  • Zaļie sīpoli 10 g
  • Kviešu milti 2 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
  • Augu eļļa  
  • Skābais krējums  
  • Dilles  
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 75 kcal
Olbaltumvielas: 3.91 g
Tauki: 1.29 g
Ogļhidrāti: 11.91 g
Pagatavošana
45 min.Drukāt
  • Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar sēnēm - 1
    Sagatavojiet sastāvdaļas. Nomazgājiet un notīriet sīpolus, kartupeļus un sēnes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  • Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar sēnēm - 2
    Sēnes sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannu, pievieno eļļu un apcep sēnes, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis.
  • Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar sēnēm - 3
    Sarīvē kartupeļus un nospiež lieko sulu.
  • Sīpolu sagriež mazos kubiņos, bet zaļo — plānos gredzenos.
  • Kartupeļiem pievieno apceptās sēnes, sīpolus un zaļos sīpolus, olu, miltus, sāli un piparus. Rūpīgi samaisiet līdz iegūta bieza masa.
  • Kartupeļu pankūkas ar karoti liek uz cepešpannas, padarot tās plānas (apmēram 1 cm biezās). Cep 20 minūtes.
  • Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar sēnēm - 7
    Gatavās pankūkas liek uz šķīvja, pasniedzot ar skābo krējumu un zaļumiem. Labu apetīti!

Padoms!
Ēdiens pats izrādīsies veselīgs, taču, ja pasniegsiet to ar zema tauku satura jogurtu, nevis skābo krējumu, tas kļūs vēl mazāk kaloriju.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv