Zivju kotletes ir pilnvērtīgs, karsts ēdiens, kas lieliski sader ar jebkura veida piedevu un dārzeņiem.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Heka fileja 700 g
- Vistas olas 2 gab
- Sīpols 1 gab
- Baltmaize 80 g
- Rīvmaizes 50 g
- Svaigi zaļumi 40 g
- Piens pēc garšas
- Sāls pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 123 ккал
Proteīns: 13.57 г
Tauki: 3.18 г
Ogļhidrāti: 8.13 г
Soļi
-
Ja nepieciešams, notīriet heku, noņemiet kaulus un ādu. Sagatavojiet pārējās receptē norādītās sastāvdaļas
-
Smalki sagrieziet sīpolu un svaigos garšaugus. Ielieciet maizi bļodā, ielejiet pienu un ļaujiet nostāvēties 5 minūtes.
-
Smalki sagrieziet zivis vai nosūtiet to uz blenderī un sasmalciniet līdz malšanai. Gatavajai maltajai gaļai pēc garšas pievienojiet olu, sīpolu, zaļumus, sāli un piparus. Rūpīgi samaisiet līdz gludai.
-
No iegūtās masas veido kotletes. Ritiniet tos rīvmaizē un nosūtiet uz iepriekš uzkarsētu pannu. Cep līdz zeltaini-brūnai, 10-15 minūtes
-
Gatavās kotletes liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar smalki sagrieztiem svaigiem garšaugiem.
Padoms!
Lai ēdiens būtu sulīgāks, pannā ar kotletēm pievieno nedaudz ūdens, pārklāj un atstāj uz uguns 3-5 minūtes.