Vistas kotletes ar zaļumiem ir ļoti garšīgas, maigas, ar zeltainu garoziņu. Zaļumi padara ēdienu smaržīgu, un ķiploki piešķir pikantu. Šī kotlešu versija nav grūti un ātri pagatavojama.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas fileja 1000 g
- Vistas olas 2 gab
- Baltmaize 125 g
- Piens 150 ml
- Ķiploki 2 daiviņas
- Dilles 30 g
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 120 ккал
Proteīns: 18.28 г
Tauki: 2.46 г
Ogļhidrāti: 5.06 г
Soļi
-
Sagatavojiet sastāvdaļas. Vistas fileju labi nomazgā, noņem liekos taukus un nosusina uz papīra dvieļa. Notīriet ķiplokus no mizas. Diļļu zaļumus noskalo tekošā ūdenī.
-
Ielieciet maizi bļodā un pārlejiet to ar pienu, lai tā izmirktu. Vistas fileju izlaiž caur gaļas mašīnā. Izspiediet maizi un arī izlaidiet to caur gaļas mašīnā.
-
Smalki sasmalciniet dilles, izlaidiet ķiplokus caur presi. Gaļai pievieno zaļumus, ķiplokus, olas, sāli un melnos piparus. Visu kārtīgi samaisa līdz gludai. No maltās gaļas veido kotletes un apcep tās no abām pusēm uz vidējas uguns.
-
Pasniedziet vistas kotletes ar kartupeļu biezeni, papildinot ēdienu ar dillēm un svaigu tomātu šķēlītēm.
Padoms!
Maltajai gaļai pievieno sarīvētu un izspiestu cukīni. Tādējādi kotletes būs diētiskas un sulīgas. Cep kotletes cepeškrāsnī, kas arī samazinās to tauku saturu.