Pupiņu zupa ar rīsiem

Gandrīz katrā pasaules virtuvē, iespējams, ir nacionālā pupiņu zupa. Tas nav pārsteidzoši, jo kopš neatminamiem laikiem šī kultūra ir bijusi vispieejamākā un noderīgākā visiem iedzīvotāju segmentiem. Sarkano pupiņu zupa tomātu mērcē ar rīsiem ir pavisam vienkārši pagatavojama. Nav nepieciešams ilgi mērcēt pupiņas, un tomātu mērce ēdienam piešķirs patīkamu skābumu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +6
  • Ūdens 2000 ml
  • Pupiņas tomātu mērcē 100 g
  • Apaļie rīsi 100 g
  • Kartupelis 2 gab
  • Tomāts 1 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploks 1 daiviņu
  • Augu eļļa 50 g
  • Koriandrs pēc garšas
  • Pētersīļi pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 42 ккал
Proteīns: 0.79 г
Tauki: 1.91 г
Ogļhidrāti: 5.61 г
Soļi
50 min.Drukāt
  • Nomizojiet sīpolus un ķiplokus. Ķiplokus izlaiž caur presi, sīpolu sagriež kubiņos. Nomazgājiet tomātu, sagrieziet šķēlēs. Kartupeļus nomizo un noskalo ar ūdeni, sagriež kubiņos vai strēmelēs. Izskalojiet rīsus vairākos ūdeņos, līdz šķidrums ir dzidrs. Nomazgājiet zaļumus un sasmalciniet. Atveriet pupiņu burku.
  • Kartupeļus liek katlā ar ūdeni un uzvāra. Pievieno rīsus un vāra 10 minūtes.
  • Pupiņu zupa ar rīsiem - 3
    Sīpolu apcep eļļā līdz zeltaini brūnai. Liek tomātus un apcep vēl 2 minūtes, tad pievieno pupiņas kopā ar tomātu pastu un samaisa. Pievienojiet zupai apceptos dārzeņus. Vāra, līdz kartupeļi un rīsi ir gatavi. Beigās pievienojiet pannai zaļumus un ķiplokus. Sāls un pipari pēc garšas.
  • Pupiņu zupa ar rīsiem
    Pasniedziet svaigas maizes šķēles ar pupiņu zupu.

Padoms!
Izvēlieties tikai augstas kvalitātes produktus un dārzeņus no jaunās ražas, jo tajos ir vairāk vitamīnu. Nelietojiet pārmērīgi garšvielas. Izvēlieties smalko jūras sāli vai rozā Himalaju sāli.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv