Griķu zupa ar cūkgaļu

Griķu zupa ar cūkgaļu ir sātīgs un bagātīgs pirmais ēdiens gaļas buljonā ar dārzeņiem. Zupa izrādās ļoti garšīga, vidēji bieza un lieliski dažādo pusdienu ēdienkarti. Pateicoties cūkgaļai uz kaula, buljons ir ļoti sātīgs, un iepriekš apcepti griķi padara gatavā ēdiena garšu vēl izteiksmīgāku. Šī barojošā un aromātiskā zupa ir brīnišķīgs ēdiens pilnvērtīgai maltītei.

Sastāvdaļas
Porcijas: +3
  • Cūkgaļa uz kauliem 200 g
  • Griķi 50 g
  • Kartupelis 2 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Augu eļļa 1 ĒK
  • Ķiploks 2 g
  • Malti melnie pipari 1 TK
  • Sāls 1 TK
  • Lauru lapa 1 gab
  • Ūdens 1600 ml
  • Svaigi garšaugi 30 g
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 52 kcal
Olbaltumvielas: 2.19 g
Tauki: 2.79 g
Ogļhidrāti: 4.13 g
Pagatavošana
2 stunda. 0 min.Drukāt
  • Griķu zupa ar cūkgaļu - 1
    Atkausē cūkgaļu un nomazgā. Nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus un burkānus. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sagriež. Nomazgājiet zaļumus, nosusiniet un sasmalciniet.
  • Griķu zupa ar cūkgaļu - 2
    Cūkgaļas gabalu liek aukstā ūdenī un liek uz uguns. Kad ūdens vārās, noņemiet putas un vāriet uz lēnas uguns zem slēgta vāka 90 minūtes. Gaļu izņem no buljona, nedaudz atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.
  • Burkānus ar ķiplokiem un sīpoliem apcep karstā augu eļļā uz vidējas uguns 5 minūtes. Citā pannā griķus apcep 5 minūtes.
  • Vārošajā buljonā liek kartupeļus un griķus, vāra 10 minūtes. Pievieno apceptos dārzeņus, lauru lapu, pieber sāli un melnos piparus. Vāriet zupu vēl 1 minūti.
  • Griķu zupa ar cūkgaļu
    Pasniedz griķu zupu, pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Padoms!
Lai griķu zupa ar cūkgaļu būtu veselīgāka, izvēlieties liesu liemeņa daļu, piemēram, karbonādi uz kaula.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv