Griķu zupa ar vistas stilbiņu

Lai pagatavotu gardu un barojošu griķu zupu ar vistas stilbiņu, nepieciešams minimāls sastāvdaļu komplekts un tikai 60 minūtes. Pats process ir vienkāršs – pat iesācēja saimniece var pagatavot klasisku griķu zupu ar vistu.

Sastāvdaļas
Porcijas: +8
  • Vistas stilbiņi 6 gab
  • Kartupelis 5 gab
  • Sīpols 1 gab
  • Burkāns 1 gab
  • Bulgāru pipari 1 gab
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Griķi 165 g
  • Augu eļļa 2 ĒK
  • Sāls  pēc garšas
  • Malti melnie pipari  pēc garšas
Uzturvērtība uz 100 g
Kalorijas: 139 kcal
Olbaltumvielas: 7.81 g
Tauki: 6.48 g
Ogļhidrāti: 12.88 g
Pagatavošana
60 min.Drukāt
  • Griķu zupa ar vistas stilbiņu - 1
    Labi izskalojiet gaļu un nosūtiet gatavot. Nomizo un nomazgā dārzeņus. Sīpolu sagriež kubiņos, bet burkānus sarīvē, piparus sagriež strēmelītēs.
  • Griķu zupa ar vistas stilbiņu - 2
    Uzkarsētā pannā apcep sīpolu, tad burkānus un papriku. Kartupeļus sagriež kubiņos un pievieno sagatavotajam buljonam.
  • Griķu zupa ar vistas stilbiņu - 3
    Noskalojiet griķus ar tekošu ūdeni un nosūtiet to pēc kartupeļiem. Tiklīdz graudaugi un kartupeļi ir pagatavoti, pievienojiet ceptos dārzeņus. Pievienojiet smalki sagrieztus garšaugus un ķiplokus, uzvāra zupu un izslēdziet.
  • Griķu zupa ar vistas stilbiņu - 4
    Zupa ir gatava! Izbaudiet sātīgu un veselīgu maltīti kopā ar ģimeni.

Padoms!
Lai zupa būtu pēc iespējas veselīgāka un barojošāka, izvēlieties vistas gaļu tikai no uzticama ražotāja. Gaļas krāsai jābūt gaišai, ar rozā nokrāsu, bez zilas un nepatīkamas smakas.

Dalīties ar draugiem
Novērtē recepti
TOPrecepte.lv