Lai pagatavotu gardu un barojošu griķu zupu ar vistas stilbiņu, nepieciešams minimāls sastāvdaļu komplekts un tikai 60 minūtes. Pats process ir vienkāršs – pat iesācēja saimniece var pagatavot klasisku griķu zupu ar vistu.
Sastāvdaļas
Porcijas: –+
- Vistas stilbiņi 6 gab
- Kartupelis 5 gab
- Sīpols 1 gab
- Burkāns 1 gab
- Bulgāru pipari 1 gab
- Ķiploks 2 daiviņas
- Griķi 165 g
- Augu eļļa 2 ĒK
- Sāls pēc garšas
- Malti melnie pipari pēc garšas
Uz porciju
Kalorijas: 139 ккал
Proteīns: 7.81 г
Tauki: 6.48 г
Ogļhidrāti: 12.88 г
Soļi
-
Labi izskalojiet gaļu un nosūtiet gatavot. Nomizo un nomazgā dārzeņus. Sīpolu sagriež kubiņos, bet burkānus sarīvē, piparus sagriež strēmelītēs.
-
Uzkarsētā pannā apcep sīpolu, tad burkānus un papriku. Kartupeļus sagriež kubiņos un pievieno sagatavotajam buljonam.
-
Noskalojiet griķus ar tekošu ūdeni un nosūtiet to pēc kartupeļiem. Tiklīdz graudaugi un kartupeļi ir pagatavoti, pievienojiet ceptos dārzeņus. Pievienojiet smalki sagrieztus garšaugus un ķiplokus, uzvāra zupu un izslēdziet.
-
Zupa ir gatava! Izbaudiet sātīgu un veselīgu maltīti kopā ar ģimeni.
Padoms!
Lai zupa būtu pēc iespējas veselīgāka un barojošāka, izvēlieties vistas gaļu tikai no uzticama ražotāja. Gaļas krāsai jābūt gaišai, ar rozā nokrāsu, bez zilas un nepatīkamas smakas.